Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan yolcuların rahat ve güveni için organizasyonda görev alacak personel seçimine büyük önem veriyor. Geçtiğimiz ay Mekke’de meydana gelen ve yüzlerce Müslümanın hayatını kaybettiği olaydan sonra Türk yolcuların güvenliği konusunda tedbirler artırıldı.

Umre ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek yolcuların, bu ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde yerine getirmelerinde organizasyonda görev alacak personele büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle; umre yolcularına hizmet vermek üzere organizasyonun her kademesinde görev alacak, ehliyet ve liyakat sahibi personelin seçimi büyük önem arz etmektedir. Önceki yılların umre organizasyonlarıyla ilgili değerlendirmeler de dikkate alınarak, 2015-2016 umre organizasyonunda çeşitli unvanlarda görevlendirilecek personelin belirlenmesiyle ilgili hususları yazılı olarak İl Müftülüklerine gönderdi. Yazılı açıklamada personelde aranan şartların ayrıntılı olması dikkat çekiyor.

ADAYLAR SÖZLÜ SINAVA TABİ TUTULMAKTA
Buna göre din görevlisi ve Kuran kursu öğreticilerinden bayan irşat görevlisi olarak görev yapacak personelin seçimine ilişkin, yer ve tarihi bilahare bildirilecek sözlü sınava, müracaat eden personel arasından MBSTS puanına göre, ilin geçmiş yıllardaki umre yolcusu sayısı dikkate alınarak tespit edilen kontenjan dâhilinde personel katılacak olup organizasyondaki görevlendirmede yüzde 30 tecrübeli ve yüzde 70 tecrübesiz oranı uygulanacak. Sözlü sınavda başarılı olmak için 70 ve üzeri puan almış olmak gerekmekte.

Personelde aranan bazı şartlar şöyle: Başkanlık teşkilatında 12 Kasım tarihi itibariyle en az 3 yıl görev yapmış olmak. Umre organizasyonunda görevlendirilmesinde bedeni ve psikolojik sağlık durumu itibarıyla herhangi bir engel bulunmamak. Başkanlık tarafından 2013 yılında yapılan MBSTS'nin hac ve umre ağırlıklı bölümünden ya da 2014 veya 2015 yılında yapılan MBSTS'den en az 50 puan almış olmak. Grup oluşturanlar hariç umre organizasyonlarında 4 defadan fazla görevlendirilmemiş olmak. 5'inci kez görev almak üzere müracaat edilemez. 2013-2014 ve 2014-2015 umre (Grup oluşturanlar hariç) veya 2015 hac organizasyonlarında görevlendirilmemiş olmak. Başkanlığımızca açılan 3 ay veya daha uzun süreli hizmet içi eğitim kurslarına devam ediyor olmamak. Son beş yıl içerisinde uyarma hariç, disiplin cezası almamış olmak.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz