Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere doğru üniversite ve doğru şehir seçiminde yardımcı olabilecek bir ekip kurdu. Ülkü Ocakları Türk gençlerinin aldıkları puan türünde yerleşebilecekleri en makul seçenekleri belirlemek, üniversiteye intibak etmelerinin önündeki engelleri en aza indirgemek, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalmamaları için mütevazı da olsa katkı sunmak adına “Türk Gençliğine Rehberlik Hizmeti” adlı projeyi başlattı. “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yarım asırdır Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olarak varlığını sürdürmektedir” diyen Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış: “ Kurumumuz, Türk milletinin kadim çağlardan bugünlere uzanan kültür ve medeniyet birikimini kaynak alarak, milli ve özgün bir bakış açısıyla çalışmalarını yürütmektedir. Türk gençliğinin en büyük çatısı olan kurumumuz, genelde Türk milletini ve özelde Türk gençliğini hedef alarak projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır” dedi.

TÜRK MİLLETİNİN EVLATLARI DEVLETİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRMEDE EN ETKİLİ FAKTÖRDÜR”

Türkiye nüfus itibariyle genç ve dinamik bir toplum özelliğine sahip olduğunun altını çizen Kayış, “ Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Olcay Kılavuz beyefendinin de dediği gibi ‘Bu durum Ülkü Ocakları’nın taşıdığı sorumluluğu bir kat daha artırmaktadır. Türk milletinin evlatları, Türk devletinin geleceğini şekillendirmede en etkili faktördür. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bu sebepten hareketle “Gençliğe Hitabe”yi ortaya koyarak istikbali gençlerin omuzlarına yüklemiştir. “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Ulu Önder bu görevi üstlenen gençliğe ne kadar güvendiğini de ortaya koymuştur. Atatürk’ün övgüyle bahsetmiş olduğu o gençlik şimdi Ülkü Ocakları’nın çatısı altında Türk milletinin rehberi olmaya namzettir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca üniversiteli olmaya aday öğrencilerin www.ulkuocaklari.org.tr sitesinde yayınlanan ilgili sekmeye basarak gerekli bilgileri doldurup; puan ve sıralama durumları göz önünde bulundurulmak suretiyle ilgili bölümlere yönlendirilecektir. Yönlendirmeler bir gün içerisinde e-mail yoluyla yapılabilecek.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz