2022 yılı ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası’nın Temsilciler Meclisinde onaylanan metninde, Ülkü Ocaklarının bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde de yer almasının ardından başta MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere tüm MHP kanadında tepkiler çığ gibi büyürken, bir tepki de Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Dursun Nar’dan geldi. Amerika’nın bir terör devleti olduğunu söyleyen Nar, Ülkü Ocakları’nın bir eğitim ve kültür vakfı olduğunu kaydetti.

“ÜLKÜ OCAKLARI TERÖRÜN HER ZAMAN KARŞISINDA DURMUŞTUR”
Nar, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kişi kendinden bilir işi derler. ABD Ülkü Ocaklarına yönelik terör örgütü soruşturması başlattı. ABD kafasını kuma gömmüş, gövdesinin görünmediğini zannediyor. Ama sadece Ülkü Ocakları olarak biz değil bütün dünya biliyor ki ABD başta FETÖ olmak üzere PKK/PYD gibi terör örgütlerinin hamiliğini yapan, bunların her türlü finansmanını sağlayan bir terör devletidir. Zaten MHP Genel Başkanı Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin de bu minvalde bir açıklaması var. ABD terörden, kandan faydalanan, varlığını buna borçlu olan bir devlet. Biz bu konuyu çok gündemimize almıyoruz. Bu olayın bize bir eksisi olmadı. Bazen düşmanının kim olduğu, sizin hangi yolda olduğunuzu gösterir. Bugün ABD gibi bir ülkenin, Ülkü Ocakları gibi yarım asrı geçmiş, dünyanın en büyük gençlik hareketine bir düşmanlık bildirmesi Ülkü Ocaklarının doğru yolda olduğunun en büyük göstergesidir.

“BİZİM KAVGAMIZ SADECE VATAN İÇİNDİR”
Ülkü Ocakları 80’li yıllarda kavga etmiştir. Neden? Vatanı, devleti, bayrağı için. O dönemde 5 bin şehidimiz vardır. Yarısı toprağın altına girmiş, yarısı ise cezaevlerine girmiştir. Ama hiçbirisi şahsi meseleleri için kavga etmemiştir. Biz kavgacı değiliz. Biz sadece vatan söz konusu olduğunda kavgacıyız ki bu Türk’ün kanında vardır. Vatan, millet, bayrak, devlet uğruna mücadele etmek, kavga etmek yiğidin fıtratıdır. Bizde Ülkü Ocakları olarak sadece bu konularda kavga ediyoruz. Onun haricinde hiçbir kavgamız, herhangi farklı algılanabilecek bir meselemiz yoktur. Kimin bizi eleştirdiği önemli. Bugün bakıyoruz Twitter’da gündeme taşıyorlar. Ama taşıyan kesim sürekli vatanı, milleti, devleti bölmek isteyen kesim. Yani bu ülkenin geleceğini hiçbir zaman umursamayan kesim.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YAPIYORUZ”
Ülkü Ocakları olarak sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Örneğin; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir farkındalık oluşturmak için pankart hazırlattık. Pankartları bu kez trafik lambalarına asmadık. Kırmızı yandığında pankartı trafik lambalarının önüne gerdik ve ‘Kadına şiddete ‘dur’ diyelim’ şeklinde bir farkındalık oluşturduk. Mesela bizzat kendim erkeklere gül dağıttım ve bu gülü hanımlarınıza, evli değilsiniz annelerinize, anneniz yoksa kız kardeşlerinize bizim için verin dedim. Bunun haricinde geçen haftalarda bir ilkokulda bir müzik dinletisi yaptık. AFAD işbirliği ile depremle ilgili sunumlar yaptık.

“GENÇLERİMİZE YÖNELİK ÜCRETSİZ KURSLAR VERECEĞİZ”
Şu anda da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamak üzereyiz. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Yaşam Boyu Öğrenme diye projesi var. Yaklaşık 275 farklı dalda kurs veriyorlar. Biz il binamızda gerçekleştirecek şekilde ilkyardım kursundan tutunda, diksiyon kursu, ney, saz, İngilizce kursu verdireceğiz. Yine gençlerimize LGS ve YKS kursları veriyoruz. Bu kurslar tamamen ücretsiz. Biz gençlerimizi iyi bir şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

“GENÇLERİMİZE EĞİTİM VE KÜLTÜR ANLAMINDA KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Ülkü Ocakları eğitim ve kültür vakfıdır. Gençlerimize burada eğitim ve kültür anlamında katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Gençlerimize kültür gezileri düzenliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda gençlerimize Çanakkale gezisi düzenledik. Söğüt, Bilecek, Bursa ve Çanakkale’ye bir fiil gezilerimiz oldu. Güzel bir gezi oldu. Gençlerimiz Çanakkale’de tarihi hissettiler. Ülkü Ocakları geleceğin teminatı olan bir kuruluştur.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz