Kahramanmaraş Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda öğrenci ve Ülkü Ocakları üyesi katıldı. Demokrasi meydanında Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına açılan fotoğraf sergisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Demokrasi Meydanında açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan, haince şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak üzere ikinci yıldönümünde bir araya geldiklerini söyledi. "Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 20 Şubat 2015 akşamı İzmir Ege Üniversitesi'nde nasıl şehit edildiğini anlatan Kaplan, şunları kaydetti: " İzmir Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylar akabinde camiamız yasa bürünmüş, Ülkücü hareket şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu için döktüğü gözyaşlarını dualarıyla süslemiştir. Gencecik vatan evladı, hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ilk değildi. Sonda olmayacaktır. Kan ve gözyaşı ile yoğrulmuş, şan ve şerefle dolu mazimizde; 1 Bakan, 1 Belediye başkanı, 12 il Başkanı, 44 ilçe Başkanı ve 4 bine yakın mensubumuzu vatana kurban verdik. 12 Eylül 1980 yılında dünya siyasi tarihinin en büyük yargılamalarından biri olarak kabul edilen MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasına muhatap olduk. Yalan ve iftirayla 9 yiğidimiz idam edildi. Cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş'le birlikte binlerce mensubumuz tutuklanarak cezaevlerine kondu. Akıl almaz işkencelere maruz bırakıldı. Yılmadık, yıkılmadık. İman, inanç ve kararlılıkla; "ölmez bu hareket, ölmez bu dava" diyerek yeniden bismillah dedik. Ezanı hür, bayrağı hür bir Türkiye için mücadeleden asla vazgeçmedik. 50 yıldır şehadet yol arkadaşımız oldu. İsyan etmedik. İmtihan olduğumuz şuuruyla "hayırda Allah'tan, şerde Allah'tan" diyerek şükrettik. Ve bugün Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki, tüm zorluklara rağmen, Ülkücü hareket yüce bir dağ gibi dimdik ayakta ve varlığını sürdürmektedir. Dünya döndükçe de sürdürmeye devam edecektir.”


 

HERKES BU İHANETİN HESABINI MUTLAKA VERECEKTİR”

Kaplan, “Bilindiği üzere şehitlik, herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimizin en büyük temennisidir. Ancak milletimizin huzuruna kast eden hainlerin alçakça saldırıları karşısında; vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygılanmaması için, umutsuzluk ve karamsarlığa düşmemesi için dimdik durmak biz Ülkücülerin boynunun borcudur. Önemle belirtmeliyim ki; Terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlar da en az teröristler kadar suçludur, aşağılıktır. Türk milleti terörün yayılmasına fırsat veren siyasetçileri, terörü meşrulaştırmaya çalışan yazarları, teröre yardım ve yataklık eden yerli ve yabancı bütün unsurları hafızasında tutacak ve hesapların görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin hesabını mutlaka verecektir. Bu hesabı sormazsak; Gök girsin kızıl çıksın. Bütün bunlara rağmen Türkiye teröre teslim olmayacak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç bozamayacaktır. Bu anlamda 50 yıllık siyasal, 100 küsür yıllık fikirsel, 2000 küsür yıllık kültürel kökleri olan Ülkücü irade adına; Devletimizin bu belayı ülkemizden defetmek için sergilediği katı tutumun her zaman destekçisi olduğumuzu; son nefer, son nefes, son damla kana kadar mücadeleye hazır olduğumuzu buradan haykırıyorum. Tek dil, tek millet, tek devlet mefkuresiyle kurulmuş bu koca çınarı değil yıkmaya yerinden kıpırdatmaya bile kimsenin gücü yetmeyecektir. Maziden Atiye kahramanlıklarla yoğrulan vatanımızın; Fırat'ları, Ömer Halisdemir'leri, Fethi Sekin'leri bitmeyecektir” dedi.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ!"

Kaplan, son olarak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin vicdanı rahat olsun. Ülkücü gençlik dün olduğu gibi bugünde görevinin başındadır. Bu vatan için şehitlerimiz için verilecek bir hesap, ödenecek bir bedel varsa biz bunların hepsine talibiz. Bugün; milleti bölmeye çalışanlara karşıda her zamanki gibi tek yürek olup tek bir ses veriyoruz: "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" Bu duygu ve düşüncelerle şehadetinin ikinci yıldönümünde genç ömrünü vatana adayan İzmir Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşime ve mazimizin aklığı olan kutlu kervanın yol başçısı Ruhi Kılıçkıran ağabeyimizden günümüze şehadete ermiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Allah Onlardan gani gani razı olsun. Ruhları şad olsun. Ne mutlu bu vatan için şehit olana, Ne mutlu bu vatan için gazi olana! Ne mutlu Türküm diyene!"

Fotoğraf sergisinin ardından binlerce ülkücü, Demokrasi Meydanından Şeyh Adil Mezarlığına kadar yürüyerek burada tüm şehitlerin kabirlerini ziyaret edip dualar etti.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz