Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Müftü Vekili Süleyman Yavuz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Görme Engelliler Kahramanmaraş Şube Başkanı Av. Doğan Nurluyol ve vatandaşların katıldığı programda kürsüye gelen Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma 1.’si Görme Engelli Hafız Ahmet Sarıkaya muhteşem bir Kur’an ziyafeti sundu.

12 ŞUBAT KURTULUŞ RUHUNU YAŞATMAK”

Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Züver Çetinkaya, “Kahramanmaraş’ın kurtuluşu haftasındayız ve Kurtuluş bayramı etkinliklerimiz bir hafta öncesinden başlıyor. Bu etkinlikler kapsamında şuan Afrin’de devam eden askeri harekâtımızdan dolayı hem de 12 Şubat ruhunun yaşatılması için 2013 yılı Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi olan hafızımızı buraya davet ettik. Buradaki maksadımız 12 Şubat Kurtuluş ruhunu yaşatmak hem de bu tür etkinliklere dâhil edemediğimiz engelli kardeşlerimizi dâhil etmek. Bu kapsamda hem engelli kardeşlerimizi 12 Şubat bayramı kutlamalarına dâhil etmek. Genellikle engelli kardeşlerimize daha çok eğlence programları yapıyorduk fakat bu süreçte etkinliklerimizi iptal ettik. Onun yerine bu manevi atmosferi yaşamaları için engelli vatandaşlarımızı Onikişubat bayramı etkinliklerimize dâhil ettik ve yine kendisi de engelli olan bir hafızımızı bu programa gelerek güzel bir etkinlik oluşturuldu. Niyetimiz halis, Niyet hayır, akıbet hayır derler. Bizimde niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayır olur” dedi.

Gerçekleştirilen programda Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma 1.’si görme engelli Hafız Ahmet Sarıkaya Kur’an Tilaveti gerçekleştirdi. Kur’an Tilavetinin ardından ülkenin selameti için duada bulunuldu. Katılanlara çiçek ve hediye takdimine geçilerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İl Müftü Vekili Süleyman Yavuz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran çiçekleri ve hediyeleri takdim ettiler.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz