Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Yaşar Gölcü İlkokulu öğretmenlerinden İbrahim Karakurt, daha okul sıralarında iken öğrencilere parada, zamanda, eşyada tutumlu olma ve yerli malını tanıma, kullanma ve üretme alışkanlığını kazandırabilmek için çok özgün bir Tutum, Yatırım ve Türk Malı Haftası etkinliği gerçekleştirdi.

Sınıfına 7 coğrafi bölgeyi temsilen 7 stant kuran İbrahim Karakurt, her standın hangi coğrafi bölgeyi temsil ettiğini yazarak belirtti. Her standın başına görevli olarak öğrencilerini velileri ile birlikte yerleştirdi. Stant görevlileri, etkinliğe katılan okul idaresi, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrencilere ülke zenginliğimizi sergiledikleri ürünler ile bölge bölge tanıtıp, yerli malı kullanmanın önemini sunumları ile yeniden kavrattı.

TUTUMLU OLMAK VE YATIRIM YAPMAK”

3/M sınıfı öğretmeni İbrahim Karakurt, “Ülkesini seven bir eğitimci olarak, yedi coğrafi bölgemizi her yönüyle tanıtmak, yerli malını kullanmanın önemini, yabancı mallara duyulan özentinin ekonomimize verdiği zararı, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın gerekliliğini vurgulamak için bu etkinliği gerçekleştirdim. Beni yalnız bırakmayan velilerime çok teşekkür ederim” dedi.

YERLİ ÜRETİM BİLİNCİNİ KAZANDIRIYORUZ”

Okul müdürü Bekir Güneşlice ise “Her yurtsever yerli malı kullanmaya özen göstermeli. Artık ülkemizde her tür araç gereç yapılmakta, topraklarımızda her türlü ürün yetiştirilmektedir. Ülkemizin yarım asrı geçen yerli otomobil özlemi bile bitti artık. Geleceğin mucidi yavrularımıza da yerli üretim bilincini şimdiden kazandırmayı hedefliyoruz. Emeklerinden dolayı öğretmenimize, velilerimize ve öğrencilerimize; katılımlarından dolayı konuklarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


 

Editör: Mahmut Beyaz