Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan “5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın başvuruların son tarihi 19 Şubat olarak belirlenirken yarışma ise 26 Mart tarihinde yapılacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere 3 kategoride yapılacak olan yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller dağıtılacak. Ufka Yolculuk İl Sorumlusu İzzettin Pak ve Ufka Yolculuk heyetinden Selim Işık, gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Mahmut Beyaz’a yarışma hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

"YOLA ÇIKMAK İSTEYENE, YOL AÇIK"

Türkiye genelinde yapılacak olan yarışmaya 1 milyon kişinin başvuru yapmasını hedeflediklerini söyleyen İl Sorumlusu Pak, 8 ayrı kategoride düzenlenecek olan 5. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın bu yılki konusunun “Kur’an-ı Kerim Meali” olacağını duyurdu. Yarışmanın "Yola çıkmak isteyene, yol açık" temasıyla kurgulandığını ifade eden Pak, yarışmanın Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıdığına vurgu yaptı. Pak,” “Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve yurt dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye'den ve yurt dışından 7’den 77’ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor” dedi.

KURAN-I KERİM MEALİ

Yarışmanın kategorileri ve şartları hakkında da bilgiler veren Pak, şöyle devam etti: “Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur’an-ı Kerim Mealleriyle yarışmaya hazırlanacaklar. Yarışmacıların faydalanması için akademisyenler tarafından, A-B-C kategorileri ile D-E-F kategorilerinin faydalanabileceği iki ayrı soru kitabı da oluşturularak sınava hazırlanmaları sağlanıyor. Sorumlu Olunan Mealler: 1- Feyzü'l-Furkân Kur'ân-ı Kerîm Meali (Hasan Tahsin Feyizli) 2- Kur'an-ı Kerim Meali (Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları) 3- Kuranı Hâkim ve Meali Kerim (Hasan Basri Çantay) 4- Kur'an-ı Kerim Meali (Ömer Nasuhi Bilmen)

MAHKUMLAR DA YARIŞACAK”

Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmaya; A grubuna ( 6 - 10 yaş), B grubuna (10 - 14 yaş), C grubuna (14 - 19 yaş), D grubuna (19 - 30 yaş ) grubu başvurabilecek. E grubuna (30 yaş üstü katılımcılar yarışırken, F grubunda ihtisas kategorisi olacak. G grubundakiler internet üzerinden Türkçe, H grubundakiler ise internet üzerinden İngilizce dillerinden sınava girecek. Yarışmaya, cezaevlerindeki mahkumlar da katılabilecek.”

YARIŞMACILAR ÖDÜLLERİNİ KENDİLERİ BELİRLEYECEK”

Yarışmacıların kendi ödüllerini kendilerinin belirleyeceğini belirten Pak, “Önceki yıllarda dereceye girenlerin birçok ödülün yanı sıra Umre seyahati ile ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri, yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar, Ufka Yolculuk sosyal medya sitesinde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya, Malezya, Fas, Tunus, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecekler. Cezaevlerinden yarışmaya girenler ise, dereceye girdikleri takdirde, büyük ödül kazanmalarının yanı sıra, ayrıca çeşitli ödüllerle de okumaya teşvik edilecekler” diye konuştu.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Pak, yarışma ödüllerini de şu şekilde sıraladı: “İster Umre, ister dost ülke, ister para ödülü” çeşitliliğindedir. Türkiye Geneli Ödüller: A – B – C – D – E - F Kategorileri: 1.: 2 umre + 2500 TL veya 2 dosta yolculuk + 2500TL veya 9000TL 2. : 2 umre + 1500 TL veya 2 dosta yolculuk + 1500TL veya 8000TL 3. : 2 umre + 500 TL veya 2 dosta yolculuk + 500TL veya 7000TL 4. - 10. olanlara: Apple İPad Air 16 GB 9.7” Wi-Fi F ( Resmi veya Fahri Din Görevlileri) ile G ve H Kategorilerine İl ödülü verilmeyecektir. Başvurular internetten yapılacak Detaylarının www.ufkayolculuk.com internet sitesinden görülebileceği ve başvuruların yapılabileceği yarışmanın, A, B, C, D, E ve F kategorilerinin başvuruları 19 Şubat 2017’de, G ve H kategorisi başvuruları 24 Mart 2017’de sona erecek. Yarışmanın A, B, C, D, E, F ve G Kategorilerinin Sınavları 26 Mart 2017’de, H kategorisinin Sınavı ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşecek.”

Haber: Çiğdem Kaplan

Editör: Mahmut Beyaz