Himalaya tuzu hakkında bilgiler veren Şifa ürünleri satıcısı Senar Erdoğanyılmaz, bu tuzun yüksek tansiyonu dengelediğini ve kanserli hücre oluşumunu engellediğini söyledi. Erdoğanyılmaz, Himalaya tuzu lambasının da sağlığa yararlı olduğunu belirtti.

Binlerce yıl öncesinden beri farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan Himalaya tuzu, içerisinde 84 ayrı mineralle doğadaki en saf tuzların başında yer alıyor. Himalaya tuzu hakkında bilgiler veren Şifa ürünleri satıcısı Senar Erdoğanyılmaz, bu tuzun iri taneli kristal halinde bulunduğunu dile getirerek, diğer tuzlardan farklı olarak bu tuzun beyaz kristalle karışık kiremit renginde olduğunu söyledi. Himalaya tuzunun sağlık açısından faydalarına da değinen Erdoğanyılmaz, şunları kaydetti: “Son zamanlarda televizyonlarda profesörler bu konuyu gündeme taşıdılar. Pakistan, Hindistan taraflarında Himalaya Dağı mevcuttur. Dolasıyla Tuz lambasının ismi oradan gelmektedir. Bu taşın özelliği ise 250 yılda oluştuğu için korkunç derece de mineral zenginidir. Bir hastaneye gittiğinizde serum taktıklarında üzerinde Sodyum klorür diye yazı vardır bu tuzlu sudur. Tuzu yiyen insan kendine gelir. Normalde vücudun bir tuza ihtiyacı vardır. İnsan vücuduna tuz girmezse çürür. Astım ve bronşite iyi gelir. Dolasıyla kalorifer evde oturanlar peteklerin üstüne su koyarlar hatta bununla ilgili aparatlar çıktı. İnsan vücudu kuru havayı sevmez. Sabah kalktığımızda boğazlar kupkuru olur. Bu taşı koyduğunuz zaman havayı sağlıklı bir şekilde teneffüs etmenizi sağlar.”

‘HEM KENDİSİ HEM LAMBASI SAĞLIK DOSTU’

Tuz lambanın yaydığı negatif (-) iyonların, havadaki tozları, polenleri ve bakterileri temizlediklerini ifade eden Erdoğanyılmaz, sadece lamba olarak değil yemeklerde ve sabun olarak kullanıldığını kaydetti. Erdoğanyılmaz, “Bunun yanı sıra alerjik rahatsızlıklara, astım hastalarına, bağışıklık sistemi zayıf olanlara, soğuk algınlığına,  migren sorununa, saman nezlesine, mevsimsel rahatsızlıklara ve horlama problemlerine de bire bir faydaları bulunmaktadır. Havadaki koku ve nemi azaltır, rahat bir uyku ortamı sağlar, sigaranın etkilerini azaltır ve ayrıca yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.Tuz sabunları da bulunmaktadır. Bunlar ise yüzdeki sivilce, akne ve lekeleri bitirir tamamen doğal bir sabundur. Bayanların nemlendirici kullandığı nasıl nemli tutuyorsa buda öyledir. Yüzdeki gözenekleri açıp cildi temizliyor. 84 tane mineral oranı vardır. Yemeklerde tuz olarak kullanılabiliyor. Bu tuz tansiyonu tetiklemez. Suyu tutmaz vücutta ödem oluşturmaz. Detoks etkisi vardır. Suyun PH değerini yükseltir. Vücuttaki bağırsak ve mide de oluşmuş olan toksin maddelerin hepsini dışarı atar. Medya bu konuda çok etken olduğu için halk bunun bilincinde. Görselliği doğal olmasından dolayı bayanların dikkatini çekmektedir. Her şey sunileşmeye başladı. Doğal ve organiğe doğru artık bir kayım var. Tabi sağlıkta gelirle orantılıdır biraz. Paranız varsa sağlıklısınızdır. Bu tuzun kilosu 15 lira normal bir tuzun kilosu 3-5 liradır. Bu tuz, tuz lambası, tuz sabunu ve yemek tuzu kullanılıyor” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz