Ermenistan'ın işgal etmesine karşın Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim savaşa dönüşürken, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu’nda ilçesinde Azerbaycan'a birlik ve beraberlik mesajı verildi. Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgal etmesine tepki gösteren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Azerbaycan'a destek vermek için ilçesindeki işyerlerini Türk ve Azerbaycan bayrakları ile donattı. İlçenin simgesi Fatih Sultan Mehmet Camii’nde ise, Cuma namazı sonrası Azerbaycan’da şehit düşen ve tüm şehitlerin ruhuna Mevlid-i Şerif okutan Başkan Okumuş, Türkoğlu’nun adı gibi Azerbaycan’ında Türk topraklarının bir parçası olduğu söyledi. Azerbaycan'a verilen birlik ve beraberlik mesajına Başkan Okumuş ile birlikte tüm esnaf katılırken ilçede Azerbaycan için hep bir ağızdan dualar edildi.
SONUNA KADAR DESTEK

Azerbaycan topraklarına saldırı başlatan ermeni güçlerine cephe hattında gereken cevabın verilmeye devam ettiğini ifade eden Başkan Okumuş, Türk halkının kardeş Azerbaycan'ı haklı mücadelesinde dün olduğu gibi bugünde sonuna kadar destekleyeceğini belirtti.

‘TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL BU DEFA BAŞARAMAYACAKLAR’

"Türk ve Azerbaycan bayraklarının burada birlikte dalgalanması ilgili yerlere en güzel mesajı verecektir” diyen Başkan Okumuş şunları konuştu:  Azerbaycanlı kardeşlerimize destek vermek amacıyla esnaflarımıza Türk ve Azerbaycan bayrağı hediye ediyoruz. Bayrak hediyesinin yanı sıra Azerbaycan’da şehit olan ve tüm şehit  kardeşlerimiz adına Cuma namazı sonrası Mevlid-i Şerif okuttuk. Azerbaycan bizim ana vatanımızdır. Türkiye’nin yaklaşık 1000 yıl öncesinden geldiği topraklardır. Türkçemiz, özümüz birdir.  1990’lı yıllarda Karabağ ve Hocalı katliamları olmuştu. Bundan büyük üzüntü yaşamıştık ve bu olaylarda binlerce şehidimiz vardı. O zaman Türkiye olarak onlara sahip çıkamamıştık ama bugün dünya lideri olan, 7 düvele karşı mücadele veren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bugün biz topyekûn onların yanındayız. O zamanda dünya liderimiz iktidarda olsaydı ne Hocalı olabilirdi  ne de Karabağlar işgal edilirdi. Türkiye eski Türkiye değil, inşallah Akdeniz’de olduğu gibi Orta Asya’da Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanındayız. Desteğimiz hem gönülden hem de her yönden devam edecek. Savaşlarında muzafferiyetler diliyorum dualarımız Azerbaycan ile.

‘İLÇEMİZİN İSMİ GİBİ AZERBAYCAN’DA; ‘TÜRKOĞLU’

Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağı birbirlerine hem çok güzel yakışıyor hem de benziyor özümüz bayrak. Bayraklar ‘Türkoğlu’nun ismi gibi Türkoğlu esnaflarının Azerbaycan’a verdiği desteği temsil ediyor.

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz