Turkcell’in engelli çocukların eğitim ve istihdamına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde sürdürdüğü “Engelsiz Eğitim Programı”, kültürel geziler ile devam ediyor. 2015’ten bu yana 45 il ve 84 okulda çocukların eğitimini teknolojiyle destekleyen Turkcell, bu yıl da aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu 5 ilde bin 200 öğrenciye şehir turları düzenliyor.

KAHRAMANMARAŞ’IN TARİHİ MEKANLARI GEZİLDİ

 Maddi imkansızlıklar ya da engelleri dolayısıyla bulundukları şehri deneyimleme fırsatı bulamayan engelli çocuklar için hayata geçirilen program kapsamında 13 Mayıs tarihinde Kahramanmaraş’ta şehir turu gerçekleşti. Öğretmenler ve ailelerin de katıldığı şehir turlarında 112 öğrencinin yanı sıra Kahramanmaraş Kampı’nda yaşayan 30 mülteci çocuk önce Kahramanmaraş Kalesi ardından Arkeoloji ve Kahramanmaraş Müzesi’ni gezdi. Çocukların sosyal ve kültürel gelişimini desteklemeyi hedefleyen şehir turu Elbistan Ulu Camii, Ceyhan Taş Köprü ve Başkonuş Yaylası ile devam etti. Gün boyu süren geziler ile çocuklar, yaşadıkları şehrin tarihini ve kültürünü tanıma imkanı buldu ve keyifli vakit geçirdi.

İKİ YILDA 10 BİN ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNDU

Turkcell’in “Engelsiz Eğitim Programı” ile özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amaçlanıyor. Program kapsamında istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyelerinin oluşturulması ve teknoloji sınıflarının donatımının sağlanması hedefleniyor. Turkcell Engelsiz Eğitim Programı ile bugüne kadar 10 binden fazla öğrenci ve ailesinin hayatına dokundu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz