Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir esnaf, hurda malzemelerle kurduğu kalorifer sistemi ile daha az maliyetle iki iş yerini ısıtmayı başardı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir esnaf, soğukta çalışmakta güçlük çekince, hurda malzemelerle iki ayrı iş yerini ısıtan kalorifer sistemi kurdu.

Ceyhan Mahallesi Ahmet Karacabey Caddesi'ndeki iş yerinde bisiklet tamirciliği yapan Burhan Yeter, eski soba ve sacdan kazan ile su bidonuna adapte ettiği devir daim motoru sayesinde soğukta çalışmaktan kurtuldu.

‘BURADA KIŞ ÇOK SERT GEÇİYOR’
Yeter, yaptığı açıklamada, Elbistan'da kış mevsiminin çok soğuk geçtiğini söyledi.

İş yerlerinde soğukta çalışmakta zorlandıklarını anlatan Yeter, "Soba yakarak ısınıyorduk. Zor oluyordu. Diğer esnaf arkadaşların da isteğiyle bu sistemi yapmaya karar verdim" diye konuştu.

Sistem aracılığıyla daha az maliyetle iki ayrı iş yerini ısıtabildiğini anlatan Yeter, "Bu sistemi yapmak için eski bir soba, boru, bir su bidonu ve devir daim motoru kullandım. Yaptığım sistem sobaya göre çok daha tasarruflu. Yarım torba kömürle gün boyu ısınıyoruz. Bir yakıt masrafı ile 60 ve 45 metrekarelik iki ayrı iş yerini ısıtmış oluyoruz. Yakıt masrafı azalmış oldu" dedi. AA

Editör: Mahmut Beyaz