16 Ekim 2018 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybeden Bahaettin Karakoç’a  Şeyhadil Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma programı düzenlendi. Programda öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okumasının ardından dua edildi.

“YANINDA 40 YILI AŞKIN BİR SÜRE BULUNDUK, NE BÜYÜK BİR ŞEREF”
Edilen dualarından ardından bir konuşma gerçekleştiren, Bahaettin Karakoç'un dostlarından emekli öğretim üyesi Dr. Mustafa Kök, ünlü şairin güzel bir yaşadığını söyledi. Karakoç'un şiirle yatıp şiirle kalkan biri olduğunu ifade eden Kök, "Biz onun yakınında 40 yılı aşkın bir zamandır bulunduk. Bu ne büyük şeref, benim gibi yanında bulunan bütün arkadaşları ve dostları için. Ondan yararlandık, onun aşkına şahit olduk,  ona yardım etmek suretiyle beraber Dolunay Dergisi çıkardık. Dolunay Dergisi mahalli bir ortamda çıkmasına rağmen ulusal ve evrensel planda kabul görmüş değerli bir dergi halinde tarihe geçti" şeklinde konuştu.

"ESELERİYLE HER ZAMAN YAŞAYACAKTIR"
Bahaettin Karakoç'un oğlu Oğuz Karakoç ise herkesin bir gün ölüp gideceğini ama önemli olanın giderken iyi bir iz bırakmak olduğunu söyleyerek "Babam gitti, üzüldük, üzülmemek elde değil ama gördüğünüz gibi onun peşinden giden gençler, dostları, edebiyata gönül veren insanlar burada. Aynı zamanda ilimizin değişik kurumlarında da onunla ilgili çeşitli etkinlikler yapılıyor, anıyorlar. Eseleriyle her zaman yaşayacaktır" dedi.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz