Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un kentin var olan kültür ve turizm potansiyelini ortaya çıkartmak, turizm sektörünü hareketlendirmek ve kentin bacasız sanayi de daha fazla kar elde etmesi amacıyla yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Başta Yedikuyular Kayak Merkezi olmak üzere birçok yerde yapılan yatırımlar turizm sektörünü canlandırmaya yetti. Tabii bu canlılıktan en büyük pay alanlar ise turizm acentecileri oldu. Manşet Gazetesi olarak kentteki turizm acentecileri ile yaptığımız görüşmelerde acente sahipleri, şu an için her şeyin olumlu gittiğini belirtti. Ocak ayından itibaren rezervasyon taleplerinin gelmeye başladığını ifade eden acenteciler, bu durumun kendilerini fazlasıyla memnun ve mutlu ettiğini anlattılar.

BÖLGESEL BİR TALEP OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ”
Turizm Acentecisi Said Doğan, şunları söyledi: “Geçen yaz sezonunda beklentilerimiz tam olarak karşılanmamış olsa da çok da kötü bir sezon olduğunu söyleyemem. Geçen yıl özellikle Kahramanmaraş’ın iş turizmi ile ilgili olan bölümde istediğimiz beklenti karşılanmadı. Ama örneğin Karadeniz gibi yerlere rağbet fazla oldu. Vatandaşlar genellikle Karadeniz turlarına ilgi gösterdi. Her yere turlarımız var. Mesela okul gruplarını geziye götürüyoruz. Yine Bosna Hersek turlarımız oldu. Bizde turlarda ağırlıklı olarak umre ve haç olarak gerçekleşiyor. Haç ve umre turlarımız karlı değildi ama oldukça verimli turlar oldu. Kahramanmaraş’ta kış turizmine olan talep maalesef yok. Şu an itibariyle bu yaz için az az da olsa rezervasyon var. Şu anda Mardin iline turlar çok isteniyor. Yine Karadeniz turları isteniyor. Ayrıca İstanbul talebi de var. Yani bu çerçevede bölgesel bir talep olduğunu söyleyebiliriz.”

TURİZM OLARAK HER YIL DAHA DA İYİYE GİDİYORUZ”
Bir başka turizm acentecisi Salman Parlak, şöyle konuştu: “Tabii açıkçası geçen yaz sezonu çokta istediğimiz gibi değildi. Yani beklentimizin altında bir sezon geçirdik diyebiliriz. Ama inşallah bu yıldan umutluyuz. Bu yıl yaz sezonunun geçtiğimiz yaz sezonundan daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü bu yıl Büyükşehir Belediyemiz özellikle turizm alanında çok ciddi atılımlar ve yatırımlar yaptı. Kente birçok yeni projeler kazandırdı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un katkılarıyla Ankara’dan bir TÜRSAB heyeti getirdik. Onlara Kahramanmaraş’ı tanıttık. Kültür ve turizm alanında kentin önde gelen yerlerini gösterdik. Tabi bu tanıtımların da katkılarıyla bu yıl daha canlı bir yaz sezonu bekliyoruz. Özellikle sonbahar ayında birkaç tur sözü de aldım. Her yıl turizm olarak daha da iyiye gidiyoruz. Olumsuz bir şey düşünmüyoruz.”

SON 2 YILIN KAYBINI BU YILLA TELAFİ EDECEĞİZ”
Diğer bir turizm acentecisi Aydın Yıkan ise şunları kaydetti: “Son 2 yılda turizm konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Gerek 15 Temmuz darbesi gerek Rusya’yla bir dönem yaşadığımız kriz sonucu turizm konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Hem yurt içi hem de yurt dışı tatil olarak otel satışlarıyla ilgili ciddi anlamda bir düşüş vardı. Yine turlar anlamında sıkıntılar yaşadık. Bu 2 yılın verdiği kaybı bu yıl turizmin yeniden canlanmasıyla telafi etmek istiyoruz. Bu anlamda da şu ana kadar ciddi talepler alıyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışından rağbet gösterenler bir hayli yüksek. Türkiye turizm konusunda son zamanlarda olumlu bir yere geldi. İnsanlarda bu havaya girdiler. Bundan ötürü turizmden bu yılki beklentimiz üst seviyede ki şu anda gelen erken rezervasyonlarda bunun bir işaretidir. Bu da tabii bizi sektör olarak çok memnun ediyor. Yurt dışı rezervasyonları da çok olumlu geçiyor. Hem de yurt içi pazarında insanların bu şekilde pozitif enerjisiyle otel rezervasyonlarına yönelmesi bizi ayrıca memnun ve mutlu ediyor. Biz her bölgeye turlar düzenliyoruz.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz