Türkiye’de kurulan en yeni Sivil Toplum Kuruluşu olan TÜMKİAD, İş dünyasında hızlı bir şekilde ilerlemeyi sürdürürken, ‘Türkiye’nin Yeni Yüzleri’ sloganıyla çıktıkları bu yolda birlikten güç doğar ilkesiyle hareket etmeye devam ediyor. TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarakta bu çizgiyi takip ettiklerini belirten Dernek Başkanı Muhammet Eliaçık, Manşet Gazetesi’ni ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dernek olarak yaklaşık 6 ay önce göreve başladıklarını ifade eden Eliaçık, en kısa sürede üyelere yönelik güzel çalışmaların olacağını söyledi.

“AKTİF OLARAK FAALİYETLERİMİZE BAŞLADIK”

Eliaçık konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak yaklaşık 6 ay önce göreve başladık. Göreve başladıktan çok kısa bir süre sonra yönetim kurulumuzu oluşturarak aktif olarak faaliyetlerimize başladık. İlk başlarda derneğimizin, yönetimiyle ilgili birbirine kaynaşması adına bir çok aktivitede bulunduk. Bunlar kendi aramızdaki sinerjiyi yakalayabilmek adınaydı. Daha sonra pandemi süreciyle derneklere gelen faaliyetlerin yasaklanmasıyla biz de doğal olarak faaliyetlerimizi durdurduk ama durmuyoruz TÜMKİAD Kahramanmaraş’a tanıtmak için kurum bazında belediye başkanları bazında geziyoruz. Bugün de bizim için çok değerli olan basınımıza ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Manşet Gazetesini ziyaret ederek Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz’ın yanındayız. Buraya gelip hem kendisiyle tanışmak, TÜMKİAD’ımızı anlatmak, basınımızın her zaman yanında olduğumuzu söylemek ve desteklerimizi iletmek için geldik.

TÜMKİAD TÜRKİYE’DE KURULAN EN YENİ SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR

TÜMKİAD Türkiye’de kurulan en yeni Sivil Toplum Kuruluşudur. İş dünyasında çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmektedir. Hatta geçen haftalarda TÜMKİAD olarak Azerbeycan Karabağ bölgesine gittik. Burada Azerbeycan hükümetiyle resmi bir protokol imzaladık. Biz artık TÜMKİAD olarak Azerbeycanlı kardeşlerimizin yanında olarak, burada bir tekstil fabrikası kurup turizm adına da bir çok yatırım yapacağız.

“ÜYELERİMİZE YÖNELİK GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Kahramanmaraş İl Başkanlığımızda toplamda 36 üyemiz mevcut bunlar farklı farklı sektörlerde ve alanlarda çalışmakta. Bizim amacımız zaten ismimizde olduğu gibi tüm herkesi kapsamak. O yüzden sektör farkı gözetmeksizin bütün iş insanlarımızla burada bir dernek çatısı altında toplanıp bir lobi gücü oluşturmak. Bunun içinde çalışmalarımız, faaliyetlerimiz devam ediyor. Pandemi sonrası gerçekleştireceğimiz projelerimiz için şu anda detaylandırma aşamasındayız. İnşallah pandemiden sonra gayet güzel projelerle yolumuza devam edeceğiz. TÜMKİAD ilk yola çıkarken sloganı ‘Türkiye’nin Yeni Yüzleri’ idi. Daha önceden aktif olarak başka derneklerde başka kurumlarda görev almamış iş insanlarımızı bulup, bunların içerisindeki cevherleri ortaya çıkarmak, kobi bazından sanayici kısmına kadar her türlü konuda onlar için kendimizi eğitim kurumu olarak görüyoruz. Birlikten güç doğar ilkesiyle bir arada toplanıp bunları nasıl daha ileriye taşırız, dijital dünyada nasıl yer alabiliriz mantığı ile sürekli programlarımız var. bununla ilgili şu anda Türkiye’de önde gelen dijital gelişim uzmanlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede de üyelerimize yönelik çağa ayak uydurabilmek adına güzel çalışmalarımız olacak.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz