Başkan Ali Arpasatan öncülüğünde çalışmalarını sürdüren ve güçlü yönetimiyle Kahramanmaraş ekonomisine yön veren kuruluşlardan olan KASİAD, bir yandan gençlerin girişimcilikteki rolünü güçlendirmek, iş alanında yeni ufuklar sağlamak, bireysel olarak örnek alınabilecek olan kişilerle söyleşi yaparak yeni nesil iş adamlarına fikir yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği toplantılarına devam ederken, bir yandan da sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda KASİAD yönetimi geçtiğimiz haftalarda Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı için bağış kampanyası başlatmış ve kentteki iş insanları TSKGV’ye bağış yapmıştı.

TSKGV’ye bağış yapan iş insanları için Ramada Otel’de Madalya Töreni düzenlendi. Oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşen törene; TSKGV Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Sadık Piyade, KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Gümüşer, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ve çok sayıda iş insanı katıldı.KASİAD Başkanı Ali Arpasatan ile TSKGV Genel Müdürü Tümgeneral Sadık Piyade’ninkonuşma yaptığı törende bağışta bulunan iş insanlarına madalya verildi.

“İDEF FUARINI HER TÜRK VATANDAŞI ZİYARET ETMELİDİR”
“Türk Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın misyonu Türk ulusu ile Türk ordusu arasında var olan gönül köprüsünü güçlendirmek, Türk Silahlı Kuvvetlerin savaş gücünün arttırılmasına katkı da bulunmak savunma sanayi şirketleri kurmak ve geliştirmektir” diyen Arpasatan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bu misyonla hareket eden vakfın daveti ile geçtiğimiz aylarda savunma sanayi fuarına katılmıştık. Hem davetten hem de fuar esnasında bizlere gösterilen nezaketten dolayı şükranlarımı sunuyorum. İki yıla bir yapılan bu fuarı her Türk vatandaşının ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum. Fuar da ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TÜSAŞ gibi vakfa dâhil kuruluşların Türk savunma sanayine olan katkılarını gözlemleme şansımız olmuştur. Adeta bir AR-GE merkezi gibi çalışan bu güzide kuruluşlar, savunma sanayine yön vermektedirler. TÜRK-İŞ TİİME tarafından hazırlanan AR-GE 250 Türkiye’nin en çok araştırma yapan şirketine göre 2018 yılında en çok AR-GE araştırması yapan şirket 2.1 milyar lira ile ASELSAN olmuştur. İkinciliği ise 1 milyar 575 milyon lira ile TUSAŞ almıştır. ASELSAN ve TUSAŞ cirolarının dörtte birini bu çalışmalara ayırmışlardır. Son 6 yılda Türkiye’nin ihracatı yüzde 10 artarken savunma sanayimizde bu artış yüzde 60’tır değerli misafirler ABD ve bazı Avrupa ülkeleri kuzey Suriye’de terör gruplarına destek vererek kendi zihinlerinde Türk-Kürt çatışmasını körüklemektedirler. Bu çabanın amacı bölgede terör devletine meşru bir zemin hazırlamaktır. Kürt milliyetçiliği duygusu ise bu durumun yakıtı olarak kullanılmaktadır. Hâlbuki Türk milleti bu oyuna çoktan bağışıklık kazanmıştır.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ TÜRKİYE’NİN EN İTİBARLI KURUMUDUR”
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’nin en itibarlı kurumu olduğuna vurgu yapan Arpasatan, “Barış Pınarı Harekatıbir kez daha göstermiştir ki, tüm dünya karşımızda olsa bile belgede ki masum halkın kalbi bizim ile atmaktadır. Bunun farkında olan emperyalist güçler mümkün olduğunca bizi bölgeden uzak tutmaya çalışmaktadırlar. Barış Pınarı harekatı ile bölgeye barış ve refahın geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki biz iç cepheyi sağlam tutalım. Unutmayalım ki Kurtuluş Savaşında ve Kıbrıs Barış Harekatında tüm dünya karşımızdaydı. Barış Pınarı harekatı esnasın da şehit düşen tüm askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim. Kıymetli misafirler Kahramanmaraş Kurtuluş Savaşında gösterdiği azim ve başarılar ile kahraman unvanını alan bir şehirdir. Atalarımızdan emanet bu unvanı gururla taşımaya ve gereğini yapmaya devam ediyoruz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz. KASİAD yönetimi olarak bu bağış kampanyasını düzenlemekten dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bağışçılarımız ve tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen vakfımızın fahri tanıtım kurulu başkanı Sayın Rüstem Özen’e ve yardımcısı Mustafa Baki Güçlü’ye ayrıca teşekkür ederim. Vakfımızın genel müdürü Tümgeneral Sadık Piyade paşamıza Tuğgeneral Erhan Sipahioğlu’na ve mersin bölge temsilcimiz Albay Faik Karadeniz’e programımıza onur kattıkları için şükranlarımı sunuyorum. Türk milletinin gözünde Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye’nin en itibarlı kurumudur. Öyle de kalacaktır. Saygılar sunarım” dedi.

BAĞIŞ MİKTARI OLDUKÇA YÜKSEK, HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
TSKGV Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Sadık Piyade ise şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’a hiç gelmemiştim daha önce ama sonradan öğrendim ki ben Kahramanmaraş’ın çok önemli bir bölümünün bir parçasıyım. 172.Zırhlı TugayıKahramanmaraş’tan Silopi’ye intikal ettiğinde oranın tugay komutanıydım. Şuan da buraya gelen 2. Zırhlı tugayında İstanbul’da tugay komutanıydım. O nedenle aslında ben birazcık Kahramanmaraşlıyım. Kahramanmaraşlıları bir kere tebrik ediyorum, özellikle Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneğini ve bu organizasyonu düzenleyen kurulun fahri tanıtım üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraşlılara da bu nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şuana kadar vakıf adına yapılan en büyük organizasyon. Bağış miktarı oldukça yüksek ama o yükseklikten çok vakfın görünürlüğü açısından büyük destek sağladılar bize.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz