Donald Trump’ın ABD Başkanlığına seçilmesinin ardından altın fiyatları da tavan yaptı.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde başkan adayı Donald Trump'ın başkan seçilmesi dolar ve altın fiyatlarını yükseltti. Altının gramı 138 liraya kadar çıkarken, çeyrek altın 213 ile 215 lira arasında satılıyor. Fiyatların yükselmesi piyasayı şaşkına uğratırken, satışlar bir anda durma noktasına geldi. Altın piyasasıyla ilgili Kapalı Çarşı esnaflarıyla yaptığımız görüşmelerde esnaf, ABD'de başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın önde olmasının altındaki ons fiyatlarını bir anda yükselttiğini söyledi. Şuanda altının gramının 136 ile 140 arasında gidip geldiğini belirten kuyumcu esnafları buna bağlı olarak çeyrek altın fiyatlarının da yükseldiğini söyledi.

‘DOLAR VE EURO DA KÜÇÜK KÜÇÜK ARTIŞLAR DEVAM EDİYOR’

Kahramanmaraşlı kuyumcu esnafı Onur Dayıoğlu, şunları kaydetti: “ABD Başkanı Donald Trump’ın seçilmesiyle altın piyasasında ve diğer döviz kurlarında aşırı bir yükselme oldu. Bu yükselme gün içerisinde sıcaklığını biraz kaybetti. Ama ondan sonraki günler içerisinde altında değil fakat dolar ve Euro da küçük küçük artışlar devam ediyor. Ancak altın seçimden önceki seviyesine tekrar geriledi.”  
 

‘FİYATLARIN TEKRAR DÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Diğer bir kuyumcu esnafı Bünyamin Çevirici ise şöyle konuştu: “Altının aşırı yükselmesine rağmen ben fiyatların tekrar düşeceğini düşünüyorum. Altın fiyatları dünya siyasetiyle ilgili. İç siyaset ise altının yükselmesinde o kadar etkili değil. 24 ayar altın 138 TL’ye kadar çıktı. Çeyrek altın ise 223 TL kadar oldu. Yatırımcılar altınlarını yastık altından çıkartmaya başladı. Altın bozma bu aralar çok olur. Satışlarda duraklama olsa da bozdurma çok fazla olur.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz