Türkiye’de her yıl binlerce kişinin ölmesine, yaralanmasına ve sakat kalmasına neden olan kazaların önüne geçebilmek için Kahramanmaraş’ta 3 kurum bir araya gelerek “Okul Yolu” projesini geliştirdi. Projeyle yerlere serilen bez afişlerde trafik kuralları öğretiliyor. Yaya iken karşıdan karşıya nasıl geçileceği, trafik ışıklarının ne anlama geldiği gibi basit kurallar Piazza Alışveriş merkezinde aileleri ile gelen çocuklara eğlenceli şekilde öğreniliyor.

Konu hakkında Manşet Gazetesi ve Manşet TV mikrofonlarına bir açıklama yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan: “Bugün Piazza AVM’de İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla Birlikte yaptığımız ortak bir çalışmamız var. ‘Okul Yolu’ İsimli çalışma. Anaokulu öğrencilerimiz ve ilkokul 1 ve 2 sınıf çağındaki çocuklarımıza basit trafik kurallarını anlattığımız bir çalışma bu” dedi.

PROJE ÇOK ÖNEMLİ

Doğan, yapılan projenin önemine dikkat ekerek şunları belirtti: “Trafik Kazaları mücadelede trafik kolluğun denetimlerinden ziyade çocuklarımızın eğitimi ve bilinçlendirilmesinin daha etkili olduğunu düşünüyoruz. Trafik Eğitiminin öneminin farkındayız. Bu yüzden Anaokulu öğrencilerimiz için hazırladığımız bir proje burada. Yere açtığımız görsel üzerinde çocuklara uygulamalı olarak yürüterek okula giderken servis araçlarıyla giderken ne yapmaları lazım, neye dikkat etmeleri lazım, servise nasıl binilir, nasıl inilir ve Anne ve babalarının araçlarıyla okula giderken nereye oturmaları gerektiğinden, emniyet kemeri kullanımına kadar, Anne ve babanın da emniyet kemeri kullanmasının da denetlenmesi de dahil ve yine yol üzerinde görebilecekleri basit trafik işaretleri, trafik işaretlerinin anlamlarını kapsayan, anlayabileceklerini seviyede bir basit trafik eğitimi veriyoruz uygulamalı olarak.

HER TÜRLÜ YANLARINDAYIZ

Cuma ve Cumartesi ve Pazar günleri için açtık stantlarımızı. Yalnız önemli olan bundan sonraki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm anaokullarımıza bağlı tüm anaokullarımıza bu görsellerimizle birlikte gideceğiz. Oradaki tüm sınıflardaki çocuklara bu eğitimi uygulamalı olarak vereceğiz. Çocuklara trafik kavramını bu şekilde daha iyi şekilde anlatmış ve öğretmiş oluruz. Emniyet kemeri takılma açısından denetimlerimiz devam ediyor. Takma oranını her yıl artırıyoruz. Takmayan sürücülerimiz yine var. Gerek mobeselerimizle gerekse çevirmeli uygulamalımızla emniyet kemeri kontrollerimiz sürüyor. Emniyet kemerinin önemini bilmeyen hiçbir sürücümüz yoktur. Ama ihmal ediliyor. Araca biner binmez ilk yapacağımız iş bu olsun. Hayat kurtarmadaki önemi unutmayalım”

Haber: Mustafa Kılınç- Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz