Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, Arasa Otoparkın kullanılması konusunda araç sürücülerine öneri ve tavsiyelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin kent trafiğinin rahatlaması ve park sorunun çözülmesi için yapılan, geçtiğimiz günlerde ise açılışı yapılarak halkın kullanımına sunulan Arasa Otoparkın sürücüler tarafından daha fazla kullanılmasını isteyen Kuybu, araç sürücülerinin sorumluluk almasını istedi. Büyükşehir Belediyesi ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nün üstüne düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirdiğine dikkat çeken Kuybu, bundan sonraki görevin sürücülerde olduğunu vurguladı. Çarşıya park edilen ve uzun süre kalan her aracın aslında esnafa zararı dokunduğunu ifade eden Kuybu, sürücülerin duyarlılık göstermediği takdirde kentte yaşanan trafik sorununun çözülemeyeceğini belirtti.

KURUMLAR ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ FAZLASIYLA YERİNE GETİRİYOR”
Sözlerinin devamında hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nün trafiğin rahatlaması için mesai farkı gözetmeksizin gece gündüz çalıştığını vurgulayan Kuybu, “Arasa Otoparkımız Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz tarafından trafiğin rahatlaması için hizmete açıldı. Bu trafik sorununun çözümü ile ilgili sürücülerinde biraz sorumluluk alması gerekiyor. Aksi takdirde trafikte yaşanan bu sorun kolay kolay çözülmez. Yani şunu demek istiyorum; Hem Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüz hem Büyükşehir Belediyemiz şehrimizde yaşanan yâda olası bir yaşanacak trafik sorununa karşı mesai farkı gözetmeksizin gece gündüz çalışıyor. Kent trafiğini bu şekilde rahatlatmaya ve akıcı bir hale getirmeye çalışıyor. Bu nedenle de kentin birçok noktasında yeni otoparklar yapılıyor. İşte Arasa Otopark bunlardan sadece bir tanesi” ifadelerini kullandı.

BU OTOPARKLA BİRLİKTE NE AMAÇLANIYORDU?”
Arasa Otoparkla birlikte trafiğin rahatlaması ve park sorunun çözülmesinin amaçlandığını dile getiren Kuybu, araç sürücülerinin sorumluluk alması gerektiğini sıklıkla tekrarladı. Kuybu, “Bu otoparkla birlikte ne amaçlanıyordu? Trafiğin rahatlaması amaçlanıyor. İnsanların şehir merkezinde araçlarını rahatça park edebileceği bir ortam amaçlanıyordu. Nitekim bu süreç gerçekleşti ve otopark hizmete açıldı. Tekraren söylüyorum; trafiğimizin rahatlaması ve akıcı bir hale gelebilmesi kurumların sorumluluğunda olduğu gibi araç sürücülerinin de sorumluluğundadır” şeklinde konuştu.

BÜTÇENİN BÜYÜK BİR KISMI TRAFİĞE VE ULAŞIMA HARCANIYOR”
“Bugün Büyükşehir Belediyemiz bütçesinin çok büyük bir kısmını trafiğe, ulaşıma harcıyor” diyen Kuybu, çarşıya park edilen her bir aracın esnafa zarar olduğunu sözlerine ekledi. Kuybu, “Bunun karşılığında sürücülerinde sorumluluk alarak otoparkı kullanması lazım. Bu otoparkın kullanılmaması aynı zamanda esnafa da zarar veriyor. Yani alışverişe gelen bir kişinin ikinci alışverişe mani oluyor. Çünkü işyerlerinin önü hep araçlarla dolu. Dolayısıyla ne oluyor? Çarşıda aracını park edebilecek bir yer bulamayan vatandaş dönüp ya başka bir yere gidiyor yâda tekrar evine gidiyor” diye konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz