Türkiye’nin Derin Tarihi adlı kitabıyla başladığı derin devlet ve tarihi roman çalışmalarına Teşkilat-ı Mahsusa Serisi ile devam eden Tarihçi-Yazar Mehmet Işık, Osmanlı Devleti’nin son döneminden günümüze kadar yaşanan birçok siyasi, askeri ve ekonomik olayların perde arkasını sağlam bir kurgu ve akıcı diliyle roman olarak kaleme alıyor. Teşkilat-ı Mahsusa Uyanıyor ve Teşkilat-ı Mahsusa Operasyon kitaplarının okuyucular tarafından yoğun ilgiyle karşılanması ve serinin devamını getirin baskılarının artması sonrasında Teşkilat-ı Mahsusa Son Oyun kitabını kaleme alan ve 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı öncesinde okuyucularıyla buluşturan Işık, yeni kitabıyla birlikte okurları önemli sürprizlerin beklediğini söyledi. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında “Osmanlı’dan Türkiye’ye Yakın Dönemin Perde Arkası” adlı bir söyleşi gerçekleştiren Işık, yayımladığı kitapların detaylarını gazetemizle paylaştı. Işık, yakın dönemi tersten okumak, sorgulamak, doğru bilinen yanlışları okumak isteyenlerin Teşkilat-ı Mahsusa Serisi okumaları gerektiğini belirtti. Yazar Mehmet Işık ayrıca Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın düzenleniyor olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere en başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve ekibine emekleri için teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

EDEBİYATIN VE ŞİİRİN BAŞKENTİ İDDİANIZ VARSA...”

5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın çok iyi gittiğini belirten Yazar Işık, “Kitap Fuarı çok iyi gidiyor. Bugün hem benim hem de Alişan Kapaklıkaya yazarımızın imza günü var. Dolayısıyla Yediveren Yayınları olarak biz her yıl olduğu gibi bu yılda ekip olarak buradayız. Kahramanmaraşlıyız ama ulusal bir markadan yayın çıkarıyoruz. Hem yurt içi yem de yurtdışı konferanslarımız var. Kahramanmaraş Kitap Fuarı bence Anadolu’nun en gözde fuarı. Bu fuarda da emeği geçen başta Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere Cevdet Kabakçı, Mustafa Semerci ve tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Çünkü bu fuarın hem yapımı hem tanıtımı çok zahmetli işler. Burada harcanan emek az değil. Edebiyatın ve şiirin başkenti iddianız varsa bunu layıkıyla yerine getirmeniz gerekiyor. Biz Kahramanmaraş 5’inci Kitap ve Kültür Fuarı’nın memleketimize hayırlar getirmesini temenni ederiz” dedi.

REİS KİM SORUSUNU HERKES MERAK EDİYOR”

Teşkilat-ı Mahsusa Son Oyun kitabının kapağında yer alan Reis sen merak etme, zoru başarırız, imkânsız zaman” alır sözündeki Reis’in kim olduğunu okuyucuların merak ettiğini belirten Işık, “Son çıkan kitabımız Teşkilat-ı Mahsusa Son Oyun. Burada “Reis sen merak etme, zoru başarırız, imkânsız zaman” alır sözü var. Reis kim sorusunu herkes merak ediyor. Reis herkes olabilir. Her an biriniz reis olabilirsiniz. Bu memleketin gerçekten dönem dönem reisleri olmuştur. Reis demek, Anadolu’da yiğit demek, önde giden demek, kendini değil vatanını, bayrağını ve ezanını düşünen kişi demektir. Bunu düşünen reisler ülkemizde dönem dönem oldu. Mutlaka vatandaş birisine reis diyorsa boşuna dememiştir. İlk kitabım Teşkilat-ı Mahsusa Uyanıyor idi. Daha sonra Teşkilat-ı Mahsusa Operasyon’du. Son olarak ise Teşkilat-ı Mahsusa Son Oyun çıktı” dedi.

MİLLİ VE MANEVİ HASSASİYETE SAHİP GENÇLER YETİŞSİN DİYE”

Kitaplarını yazarken Türkiye’nin, Türk ve İslam dünyasında lider olması halinde dünya barışını sağlayacağına yönelik mesajlar verdiğini anlatan Işık, “Türkiye’nin, Türk ve İslam dünyasında lider olması halinde dünya barışını sağlayacağına inanıyorum ve çalışmalarımda da bu mesajı veriyorum. En azından mazlumların güçlü sesi olmaya devam edeceğimizi, gelecekte güçlü olmak için neler yapmamız gerektiğini vurguluyor, okurlarımıza kitaplar vesilesiyle, konferans ve söyleşi programlarımızla anlatmaya çalışıyorum. Milli ve manevi hassasiyete sahip gençler yetişsin diye karınca misali tarafımı belirtip mücadelemi veriyorum” şeklinde konuştu.

Yazar Mehmet Işık’ın kitabını okumak isteyenler için önemli ön bilgiler;

Teşkilat-ı Mahsusa Uyanıyor: Tehcir Olayı, Ermeni Meselesi, Asala terörü ve devletin gayri resmi yollardan müdahalesi. Mütareke Yıllarının bilinmeyen yönleri. ASALA ve PKK bağlantısı. Türkiye’de ve Dünya genelinde Ermeni Diasporasının Ermeni Katliamı yapıldı algısı oluşturmak için yaptığı çalışmalara Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı hamlesi. 2015’te Recep Tayyip Erdoğan Bey’in Çanakkale’de yaptığı karşı hamleye kadar Türkiye’nin Ermeni politikası ele alınmıştır.

Teşkilat-ı Mahsusa Operasyon: 15 Temmuz benzer Osmanlı Devleti’nde yaşanmış olaylar, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan itibaren tarikat-devlet-ekonomi işbirliği. Sultan II. Abdülhamid’ten Mustafa Kemal’e, Adnan Menderes’ten Tayyip Erdoğan’a kadar yakın dönem siyasi tarihimizdeki İslami cemaatler, tarikatlar, yabancı destekli tarikatlar ve cemaatler, ülke genelinde yaptıkları faaliyetler. 15 Temmuz’a gelinen süreç, yaşanan olaylar, gözden kaçan ayrıntılar ve sonrasında devletin içindeki yapıların temizlemesine yönelik çalışmalar. Yahudi lobisinin ve Vatikan’ın Türkiye üzerindeki politikaları ele alınmış, kahramanlar üzerinden analizler yapılmıştır.

Teşkilat-ı Mahsusa Son Oyun: 15 Temmuz planın tutmamasının ardından Türkiye’ye karşı yapılan, yapılmaya çalışılan siyasi, askeri ve ekonomik darbelerin mahiyeti. Bugün yaşanan olayların Osmanlı’nın son döneminde Sultan Abdülhamid Han zamanında, Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında Kıbrıs Harekatında vb olaylarda nasıl benzerliklere sahip olduğunu gösteren analizler yapıldı. Sebatay Sevi ve Türkiye’deki dönemlerin durumu, Afrin Harekatı, Suriyeli Mülteci Sorunu, AB’nin son hali, Türkiye-Rusya yakınlaşması ve önemi gibi birçok konu satır aralarında değerlendirildi. Yoğun olarak Türkiye’yi hedef alan Evangelist ve Siyonist saldırının gerçek hedeflerinin ne olduğu anlatılmaktadır.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz