Akıllı telefonlar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok talep gören teknolojik cihazlar olarak sınıflandırılırken, neredeyse her ay daha gelişmiş özelliklerle bir yenisi çıkan akıllı telefonlarda fiyatlar da dudak uçuklatıyor. Artık bir ihtiyaç haline dönüşen akıllı telefonlar bozulduğunda da kullanıcılara zorluk yaşatıyor. Yeni modellerde fiyatlar yüksek olunca vatandaşta haliyle elinde olan telefonlarını tamircilere götürüyor.  Ancak bozulan akıllı telefonlarını tamir ettirmek için telefonculara giden vatandaşlar yüksek ücretlerle karşılaşabiliyor. Tamir etmek için telefonu kullanıcıdan alan bazı işletmeler, tamiri bir başkasına yaptırarak dilediği oranda kârı müşteriden tahsil edebiliyor. Konuyla ilgili konuşan Deka Teknik Servis Teknikeri Muharrem Yıldız, vatandaşların telefonlarını güvenilir servislere götürmesi gerektiğini söyledi.

“TAMİRİN STANDARDI YOK”
Yıldız, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sektörde işletmeler işi öğrenmek için pek açılmıyor. İşi alayım veya başkasına yaptırayım mantığında ilerliyor. Haliyle de bu durumun aracılıktan bir farkı kalmıyor. Tamiri yapan kişiler aracıyla fiyat söylüyor. Bunun doğal bir sonucu olarak ta aracı olan kişi kar etmek için müşteriye kendi istediği kadar fiyat söylüyor. Tamirin bir standardının olmadığını söyleyebiliriz.

“EN UYGUN VE GÜVENİLİR…”
Ayrıca işin birde diğer boyutu var. İnsanlar yüksek tamir fiyatlarından ötürü telefonlarını evde kendi kendine tamir etmeye çalışıyor. Durum böyle olunca da ister istemez iş tehlikeye dönüşebiliyor. Arka kapağı açmak için tavada telefon ısıtanlar, hoparlörü iğneyle temizlerken bozanlar gibi çok değişik durumlarda duyduk. Vatandaşların bu noktada şunu yapması gerekiyor; en uygun kim tamir ediyorsa onu bulup ayrıca güvenilir olduğuna da dikkat etmek. Biz Deka Teknik Servis olarak vatandaşlarımızı işyerimize bekliyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz