Önceki dönem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önemli projelerinden biri olan ve açıklanmasının ardından kentte büyük bir heyecan yaratan Teleferik Projesi’nin son durumu merak ediliyor. Fatih Mehmet Erkoç döneminde kente turizm, ulaşım ve ekonomi noktasında katkı sağlamasının amaçlandığı proje kapsamında, Kahramanmaraş Kalesi, batısında Acemli Camii ve Kale açık otopark üçgeni içerisinde kalan alanda teleferik başlangıç istasyonu ve şehrin kuzeyinde bulunan Çamlık Mahallesi sınırları içerisindeki teras lokantanın batısına varış istasyonu inşa edilecekti. Kentte turizmin kalkınması ve gelişimine çok büyük katkı sağlayacağı öngörülen proje kapsamında kamulaştırma işlemleri de başlatılmıştı.

PROJE İPTAL Mİ OLDU?

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından, kamulaştırma işlemlerinin de devam ettiği bilinen Teleferik Projesi’nin akıbetinin ne olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Teleferik Projesi’nin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün projelerinin arasında yer almaması iptal mi oldu sorularını da beraberinde getirirken, bu konuda resmi bir açıklama bekleniyor.

KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ BAŞLATILMIŞTI!

Geçtiğimiz aylarda kamulaştırma çalışmalarına ilişkin Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “Şehrimizde son yıllarda görülen sanayileşme ve iktisadi gelişmeye bağlı olarak birçok konuda olduğu gibi Büyükşehir Belediyemiz tarafından da yeni projeler birer birer hayata geçirilmektedir. Bu minval üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un projeleri arasında yer alan teleferik projesini inşa etme yolunda Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı Kamulaştırma Şube Müdürlüğünce ilk adım atılarak kamulaştırma çalışmalarına başlandı. İmar planına göre Kale batısındaki havai hat teleferik istasyon alanı olarak tanımlı alanda 29 adet parsel kamulaştırma kapsamında bulunmakta olup ilk etapta 7 adet parselin kamulaştırılmasına başlanmıştır. Kamulaştırılmasına başlanılan parsellerin ve üzerindeki binaların 3 adedinde kamulaştırma tamamlanmış ve 4 adet parselde ise kamulaştırma dava süreci devam etmektedir. Kamulaştırma işlemleri sonuçlandığında 2 kilometre uzunluğundaki teleferik inşaat çalışmalarına başlanacak olup tamamlandığında insanlarımız havası ve doğası ile de ünlü şehrimizi seyretme ve dinlenme imkânına kavuşmuş olacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz