Tüketiciler bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında tam kapanmanın uygulanması nedeniyle Ramazan Bayramı’nı evlerinde geçirecek. Her yıl bayram öncesi telaşlı günler geçiren baklavacılar, bu bayram sakin günler yaşıyor. Bayram ziyaretlerinin olmaması, gelen turist sayısının azalması nedeniyle baklava, tatlı tüketiminin geçen yıla oranla azaldığı gözlemlenirken, tatlı sektörü, bayramda tüketicilere online siparişleri kuryeyle ulaştıracak. Kahramanmaraş’ta da bayram öncesi tatlıcılarda bayram hazırlığı sürerken, 4 kuşaktır dondurma sektörünün gelişimini sürdüren ve dondurmanın yanı sıra tatlıda da oldukça iddialı olan Mado, fıstıklı ve cevizli tatlıları ile tezgâhları süslerken, Ramazan Bayramı’nda müşterileriyle buluşturacak.

TATLILAR BİR TELEFONLA ADRESİNİZDE
Bayramda en fazla fıstıklı baklava, midye baklava, şöbiyet ve soğuk baklavanın tercih edildiğine vurgu yapan Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, “Bir telefonla tatlılarımız adrese teslim ediliyor” dedi. Bayram öncesi Mado üretim ekibinin günlerdir yaptığı planlamaların tamamlandığını ve müşterilerden yoğun sipariş aldıklarını belirten Kanbur, tatlının Türk damak kültüründe ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

İŞYERİMİZİ EVLERE GÖTÜRÜYORUZ
İşyerlerini evlere taşıyacaklarının altını çizen Kanbur, “Bu yaşıma kadar böyle bir pandemi durumuyla karşı karşıya kalmamıştık. Böyle bir yaşam içerisinde olmamıştık. Ramazan’ımızı buruk bir şekilde ihya ettik. Bu zaman zarfında insanlar evlerinden çıkamadı. Sağlımız için tam kapanma geldi. Bizde bu nedenle tatlılarımızı Kahramanmaraş’ta vatandaşlarımızın evlerine servis ediyoruz. Yani işyerimizi evlere götürüyoruz. Bu kapsamda da gerekli tüm çalışmaları yaptık. İnşallah güzel bir bayram olur. Kahramanmaraş bizim arkamızda durdu. Mado markasını bir dünya markası yaptı. Bizde Mado ailesi olarak Kahramanmaraş için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YAŞAMIN HER SAFHASINDA TATLI VAR
Daha düne kadar annelerin geceden kalkarak baklava hamurunu açtığını ve ertesi gün ise yaptığı baklavaları gelen misafirlere ikram ettiğini dile getiren Kanbur, Türk kültüründe çocuğun doğumundan nişanına, düğününden taziyesine, bayramlaşmalara ve önemli toplantılara kadar yaşamın her safhasında özellikle baklavanın var olduğunu söyledi. Mado olarak dondurmada gösterdikleri hassasiyeti tatlı çeşitlerinde de uyguladıklarını ifade eden Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, pandemi sürecinde hijyen kurallarına tamamen uyulduğunu ve periyodik şekilde denetlendiğini ifade etti.

TATLI YELPAZEMİZ ÇOK GENİŞ
“Mado olarak gece gündüz yaptığımız çalışmalarda sona geldik” diyen Kanbur, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Tatlı yelpazemiz çok geniş ve gelen siparişlere göre tüm planlamalarımızı tamamladık. Tüm çeşitlerimiz raflarımızda yerini aldı. Cevizli, fıstıklı, sütlü, peynirli tatlılarımızın hepsi müşterilerimizin beğenisine sunulacak.”

Kanbur, bu vesile ile de tüm hemşerilerinin ve İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Editör: Mahmut Beyaz