Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı yarın başlayacak.

Kahramanmaraş'ta 261 bin öğrenci ve 13 bin öğretmen 15 gün süren sömestre tatilinin ardından yeniden ders başı yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın getirdiği yeni uygulamaya göre sömetre tatili boyunca ödev verilmeyen öğrenciler tatilini stressiz bir şekilde geçirdi. Tatil boyunca rahatlıkla dinlenen öğrenciler yeni yarıyıl dönemine zinde başlayacak.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başlanıldığını ifade ederek, ikinci yarıda da öğrencilere kitap okuma alışkanlığını daha ileriye taşımak için okul müdürlerine talimatlar verileceğini söyledi. 'Z' (Zenginleştirilmiş) kütüphanelerin yapımına başlanıldığını 2016'nın sonuna kadar ise 7 Güzel Adam'ın ismini taşıyan 7 tane zenginleştirilmiş kütüphanenin yapımının tamamlanacağını belirterek, zenginleştirimiş kütüphanelerin öğrencilere çok büyük katkısı olacağını söyledi.

'DERSLİK BAŞINA ÖĞRENCİ SAYISI DÜŞECEK '
Kahramanmaraş'ta derslik başına düşen öğrenci sayısnın yıl sonuna kadar daha da aşağılara düşürüleceğini kaydeden Akkurt, “TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Kahramanmaraş'ta derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının üzerinde. Biz bu sayıyı daha da aşağılara indirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Kahramanmaraş'a kazandırılan yeni okullarında bu ortalamada çok büyük yeri var. Merkezde ki okullara baktığımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altında fakat ilçeleride içine dahil edersek bu sayı bizi Türkiye ortalamasının üzerine çıkarıyor” diye konuştu.

'AİLELERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR'
2015-2016 eğitim ve öğretim yılında ara tatile girerken Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamış olduğu tatilde öğrencilere ödev yok. Açıklaması velilerin tepki göstermesine sebep olmuştu. Ara tatilde ödev olmasa bile velilere çok iş düştüğünü belirten Akkurt, “Biz öğrencilere ödev vermedik fakat bu öğrencilerin sadece dinlenmenin, yatıp uyumak olmadığını gezmek ve tozmanın yanında kitap okumanında insanları dinlendirdiği biliyoruz ve öğrencilere kitap okumalarını tavsiye etmiştik. Hikaye, roman, deneme türünden kitaplar okumalarını önerdik. Alınan karnelerin ise öğrencilerin kendi kişisel karneleri olarak değerlendirilmemesi aynı zamanda okulun, velinin, öğretmenin, ilin, ilçenin, sokağın, mahalleninde ortak yetiştirdiği öğrenciler olduğunu düşünerek hepimizin ortak karnesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylemiştik” ifadelerini kullandı. İkinci dönemde ailelerin öğrencilerle daha sık ilgilenmesi gerektiğini belirten Akkurt,şöyle devam etti: “Veliler öğrencileri hiç bir zaman başı boş bırakmasın. Her zaman onların sorunlarını dinleyerek çözüm aransın. Bir öğrencinin sorunları onun eğitimine yansır. Bu konuda da ailelere çok iş düşüyor.” 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında çok büyük projelerin olduğunu söyleyen Akkurt, Kahramanmaraş'ı eğitimde hak ettiği yere taşımak için seferber olacaklarını vurguladı.
Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz