Tarım makinaları ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine, tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar geniş bir katılımcı yelpazesine sahip olan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı- KTF 2019, bu yıl bir kez daha tarım sektörünü bir araya getirmeye hazırlanıyor. Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarım sektörünün önde gelen üreticilerini, yurtiçi ve yurtdışından gelen alım heyetleri ile buluşturarak sektörel görüşmelerin yapılacağı ticari bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Yeni tarımsal mekanizmaların yanı sıra sera teknolojileri, tohum ve fide, bitki besleme ve koruma, hayvancılık, su ürünleri, organik tarım, sulama sistemleri ve hizmet & lojistik alanlarında sektörün ihtiyaç duyduğu her türlü makine, alet ve sistemlerin tanıtılacağı, tüm teknolojik yeniliklerin görücüye çıkarılacağı fuarda, farklı kategorilerde ürün lansmanları da gerçekleştirilecek. KTF 2019’a gelecek olan ziyaretçiler, hem ürün satışı hem de teknolojik gelişmeleri yerinde görüp, ihtiyaçları olan her türlü bilgiye ve ürüne ulaşacaklar.

TARIM TEKNOLOJİLERİNDE BAŞARININ ADRESİ KTF 2019

Tarım sektörünün öncü kurum ve firmalarının deneyimlerini paylaşmak ve modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için paha biçilmez bir fırsat sunan KTF 2019, tarım sektörünün en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.

15 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile Türkiye’nin on birinci, tarımsal potansiyeli bakımından da ülkemizin önde gelen illerinden olan Kahramanmaraş; Doğu Akdeniz Bölgesinde yer almakla birlikte, konum itibariyle birçok bölgenin geçiş noktasında bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta başlıca yetiştirilen ürünler arasında ise; buğday, arpa, nohut, pamuk, kuru fasulye, ayçiçeği, şeker pancarı, mısır, mercimek, kırmızıbiber, antep fıstığı, zeytin, ceviz, trabzon hurması, ayva, sofralık üzüm, kurutmalık üzüm, kiraz, elma, incir, nar, kivi, sumak, domates, patlıcan, acur, maydanoz, sarımsak, soğan, çeltik, armut, şeker pancarı, patates, lahana, kaysı, soya fasulyesi gibi oldukça çeşitli bir ürün yelpazesi bulunuyor. Çayır, mera ve yayla bakımından da oldukça zengin olan Kahramanmaraş’ta koyun, sığır, kıl keçisi ve kümes hayvancılığı da önemli bir yere sahip.

TARIM SEKTÖRÜNÜN PARLAYAN YILDIZI: KAHRAMANMARAŞ

Her geçen yıl tarım sektörünün parlayan yıldızı haline gelen Kahramanmaraş, aynı zamanda hayvancılık uygulamaları, balık ve bal üretimi ile de dikkat çekiyor. 30 bin civarında arı kovanı bulunan Kahramanmaraş’ta, Binboğa Balı ülke çapında ün kazanırken, su ürünleri açısından önemli ve debisi 1000 litre/sn’nin üzerinde olan toplam 20 civarında akarsu bulunuyor. 8 adet baraj gölü ve 7 adette gölete sahip olan Kahramanmaraş’ta, yaklaşık 19 alabalık işletmesi faaliyet gösteriyor. Küçük ve büyükbaş hayvancılığa da önem verilen ilde, son yıllarda bu alana yapılan yatırımlar oldukça dikkat çekiyor.

Tarımsal alanda gerek üretim çeşitliliği, gerekse farklı üretim şekilleri ile ülkemizde yakın bir gelecekte çok daha önemli bir yere sahip olacak olan Kahramanmaraş, KTF 2019 Fuarı ile bu alandaki iddiasını sürdürüyor.


TEKNOLOJİK GELİŞMELER YERİNDE GÖRÜLECEK”

Birçok fuarın olduğu gibi Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın da organizasyonunu yapan ve bu alanda büyük başarıları imza atan ECR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural, KTF 2019 ileilgili gazetemize yaptığı açıklamada amaçlarının sektörel bazda ticari bir platform oluşturmak olduğunu söyledi. Vural, “Organizasyonumuzun ana hedefi, yurt içindeki sektör üreticilerinin özellikle yurtiçi ve yurtdışı alım heyetleri ile bir araya gelip, sektörel bazda ticari bir platform oluşturmaktır. Bu doğrultuda sektör üreticilerimiz, gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelecek potansiyel müşterileri bir araya getirip, bu önemli ticari platformu en üst düzeyde değerlendirmiş, hem ürün satışı hem de teknolojik gelişmeleri yerinde görerek, ihtiyaçları olan her türlü bilgiye ve ürüne ulaşmış olacaktır. KTF 2018 Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda; Tarım Makineleri ve Hayvancılık, Sera, Tarım Teknolojileri ve Ekipmanları, Sulama Sistemleri, Tohumculuk, Fidecilik, Fidancılık, Peyzaj ve Organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetleri takip etmeniz mümkün olacaktır” dedi.


30 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ”

Bu yıl KTF 2019’a 30 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini anlatan Vural, “Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Tarım ve Hayvancılık ile uğraşan pek çok ziyaretçinin ilgi odağı haline gelecektir. Geçtiğimiz yıl üçüncüsü düzenlenen fuara, bu yıl da ulusal ve uluslararası düzeyde 280’in üzerinde firma katılımı hedeflenmektedir. 16 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığı Kahramanmaraş Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na, bu yıl başta Kahramanmaraş olmak üzere Adana, Osmaniye, Sivas, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden 30 binin üzerinde ziyaretçi beklenmektedir. Tarım sektörünün öncü kurum ve firmalarının deneyimlerini paylaşmak ve modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için eşsiz bir fırsat olan Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, her yıl yapılarak tarım sektörünün en önemli etkinliği haline gelmiş durumdadır. Akdeniz ve Doğu Anadolu şehirlerine bağlanan yolların kesiştiği noktada yer alan Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve İzmir’den her gün uçuşların bulunduğu havaalanı, Mersin ve İskenderun limanlarına bağlanan otoyola yakınlığı ile Türkiye ve dünyanın her yeriyle rahatça ulaşım sağladığı bir noktadır. Gelişmekte olan ekonomik yapısı ile bölgede köprü vazifesi gören Kahramanmaraş, Türk ve dünya mutfağından birçok yöresel lezzet sunan restoranlar, 5 yıldızlı ve diğer kategorideki oteller ile uygun fiyatlı konaklama çeşitliliği sunmaktadır” ifadelerini kullandı.


 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz