26 Temmuz 1996 Tarihinde Hakkâri Çukurca Çayırtepe Karakolu Geyikli Üst Bölgesinde PKK terör örgütü ile girilen çatışmada 16 kahraman vatan evladı şehit,  21kahramanda yaralanmıştı. O gece  şehadet şerbeti içen 16 kahraman askerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Hüseyin Kılçık, Piyade Er Mehmet Abacı ve Piyade Er Hasan Dok’da şehit olmuştu. O gün o çatışmada bulunan şehitlerin kahraman silah arkadaşları her yıl 26 Temmuzda şehit olan arkadaşlarını mezarı başında dualarla anarken, kahraman askerlerin bu yılki durağı Kahramanmaraş oldu. Sosyal medya üzerinden organize olan asker arkadaşları, o gece şehit olan Kahramanmaraşlı arkadaşları için kente gelerek, mezarları tek tek ziyaret etti.

ŞEHİTLERİMİZİ ZİYARET ETMEK İÇİN BURADAYIZ”
Kahramanmaraş’a gelen grup adına konuşan Mevlüt Kiren, “26.07.1996 tarihinde Hakkâri ilinin Çukurca ilçesinin Çayırlı Geyik tepe mevkiinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada Kahramanmaraş’ın Kahraman evlatları olan Hüseyin Kılçık, Mehmet Abacı ve Hasan Dok şehit olmuştur. Şehadetlerinin 23. Yılında bu arkadaşları anmak, kabirlerini ve ailelerini ziyaret etmek amacıyla buradayız” dedi.

BİR KAHRAMANLIK HADİSESİNİ CANLI CANLI YAŞADIK”
Bir kahramanlık hadisesini canlı canlı yaşadıklarını anlatan Kiren, “Kahramanmaraş’ın kahraman evlatları olan Hüseyin Kılçık, Mehmet Abacı ve Hasan Dok kardeşlerimizin Şehadet yolunda onlara yarenlik etmenin gurunu yaşayan, onlarla omuz omuza vatan uğruna mücadele etmenin heyecanını yaşamış arkadaşları olarak, onların aziz hatırasını anmak için geldiğimiz bu şehirde bizleri misafir ettiğiniz için tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Birçok kahramanlık hikâyesi ile büyümüş bizler, bir kahramanlık hadisesini canlı canlı yaşadık. Ülkemizin en zor coğrafyasında ve en zor günlerinde askerlik görevimizi ifa ederken yaşadıklarımızı asla unutmadık. Şuan burada bulunuyorsak, huzur içinde yaşıyorsak bunun bedelini canıyla ödemiş aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Bağımsız yaşamanın bedelini canlarıyla ödeyen bir milletin evlatları olarak şehitlerimizi ve gazilerimizi her an anmalı ve dua etmeliyiz. Bu bilinci bizden sonra ki gelecek nesillere de taşıma arzusu içindeyiz. Değişik illerde hayatını sürdüren, o dönem askerlik yapan asker arkadaşlarımızla her yıl bir il belirleyip şehit olan arkadaşlarımızın kabirlerini ve ailelerini ziyaret etmekteyiz. Bu yıl bizi Kahramanmaraş’ a getiren, söylemleri sosyal medyada ses getirmiş olan, Şehidimizin Annesi Ayşe Kılçık’ın ‘Evlatsız olunur ama Vatansız Olunmaz’ sözleri olmuştur” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ EBEDİYETE KADAR VARLIĞINI MUHAFAZA EDECEKTİR”
“Şunu herkes iyi bilsin: Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar varlığını muhafaza edecektir” diyen Kiren, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Türk Milleti olarak bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız. Tarihsel haklarımızı, milli kimliğimizi, milli kültürümüzü çiğnemek için iş birliği yapan, pozisyon alan kim varsa karşılarında şehitlik ruhunu, gazilik şuurunu, asla teslim olmayacak milli bir duruşu her zaman göreceklerdir. Aziz milletimizin mukaddes varlığına kast etme aymazlığına kendini kaptıranlara, geçmişte tarihi bir cevap veren Türk Milleti, bugün de yarın da aynı kararlılığı gösterebilecek iradeye fazlasıyla sahiptir.”

ŞEHADET RUHU ASİLDİR, SOYLUDUR, MUAZZEZDİR, MUKTEDİRDİR”
Şehadet ruhunun asil, soylu, muazzez ve muktedir olduğunu ifade eden Kiren, “Türk milleti asırlar boyunca ölürsem şehit, yaşarsam gazi anlayışıyla nice felaketlere göğüs germiş, nice badirelerin içinden çıkmıştır. Şehadeti göze almış bir milleti yenecek, teslim alacak, boyun eğdirecek, taviz vermesini sağlayacak beşeri bir kudret asla yoktur. Şehadet ruhu asildir, soyludur, muazzezdir, muktedirdir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi unutursak, onların aydınlattığı yoldan ayrılırsak yahut geri kalırsak, kanımız kurusun, aldığımız her nefes haram olsun. Başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Bu vatan uğruna şahadet şerbeti içen Tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizin ruhları şad. Mekânları cennet olsun… Rabbim Birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz