Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı’nda 3’ncü gün geride kaldı. Harekat kapsamında, Tel Abyad ve Resulayn'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ya ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü. Ayrıca F-16 savaş uçağı tarafından bir doçka mevkii vurularak yok edildi. Harekatın başlamasıyla tüm Türkiye’de vatandaşlar birlik ve beraberlik örneği göstererek, kahraman Türk ordusuna destek olmak için ellerini semaya kaldırdı. Türkiye'de aynı anda tam 90 bin camide Cuma namazına müteakip Fetih suresi okunurken, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’nde bulunan Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler de güne dua ederek başladı. Ders öncesinde Okul Müdürü Emrullah Balbaba öncülüğünde toplanan öğrenciler, Fetih suresi okurken, Mehmetçik'in muvaffakiyeti için dua etti. Düzenlenen etkinliğe Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt’da katıldı.

“MUZAFFER OLARAK DÖNECEKLERİNE İNANIYORUZ”
Dua programını organize eden ütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emrullah Balbaba, edilen duaların Mehmetçiğe büyük bir güç katacağına inandıklarını söyledi. Türk askerinin zaferle vatana döneceğini belirten Balbaba, “Bu dualar, gayretler inşallah cephede Mehmetçiklerimize çok büyük bir güç olacak. Kalbimiz, gönlümüz hep Mehmetçiklerimizle beraber. Her anımızda, 24 saatimizde daima Mehmetçiğimize dua halindeyiz. Hepimiz askerlerimizin büyük fedakarlığını, zalimlere karşı mazlumları koruma niyetini ve canlarını sadece Allah için, mazlumların yanında olmak için feda edişlerini bizim de unutmamamız gerekiyor. İnşallah Cenab-ı hak Bedir'de olduğu gibi, Malazgirt'te olduğu gibi, Çanakkale'de olduğu gibi ve İstanbul'un fethinde olduğu gibi zulmün ortadan kaldırılması için bu büyük niyeti muzaffer kılacak. Buna inanıyoruz. İnşallah askerlerimiz salimen memleketlerine muzaffer şekilde döneceklerdir. Bu dua organizasyonu öğrencilerimizin memleket sevdasını artırmak noktasında da çok güzel bir çalışma oldu” dedi.
Öğrencilere yönelik selamlama konuşması yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise yaptırdığı duada, “Allah’ım, zalimlere kormu salan, mazlumlara ümit olan ordumuzu muzaaffer eyle. Attıklarını isabetli, birlik ve beraberliğimizi daimi eyle. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı. 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz