Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin en yoğun yaşadığı illerin başında Kahramanmaraş geliyor. Kahramanmaraş’taki savaş mağduru Suriyeliler, geçen süre zarfında güvenli bir şekilde yaşam mücadelesi vermeye devam ederken, Türkiye’de çeşitli alanlarda hem çalışıyor hem de okullarını okuyor. Daha önce de çeşitli şekillerde gerek Kahramanmaraş halkına gerekse de tüm Türkiye vatandaşlarına misafirperverliklerinden ötürü teşekkür eden Suriyeli mülteciler, dikkat çeken bir organizasyona imza attı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği bölümünde eğitim gören bir grup Suriyeli öğrenci, kendi harçlıklarından aldıkları hurma ve suları, iftar saatinde Türk vatandaşlara dağıttı.

VATANDAŞLAR TAKDİRLE KARŞILADI!

İçerisinde, “Ramazan ayınız mübarek olsun; Bizler Suriyeli öğrenciler olarak Kahramanmaraş halkının misafirperverliğinden memnuniyet duyuyoruz. Bizlere, evinizi ve vatanınızı açtığınız için Allah sizden razı olsun. Biran önce savaşların durması ve barışın sağlanması için sizden dua bekliyoruz. Allah’a emanet olun. Afiyet olsun” notu ile hurma ve suyun bulunduğu paketleri iftara dakikalar kala Trabzon Caddesi üzerindeki otobüs ve dolmuş durakları ile araçlardaki vatandaşlara dağıtan Suriyeli öğrenciler, halkın da olumlu tepkisiyle karşılaştı. Birçok Türk vatandaş, Suriyeli öğrencilere teşekkür ederken, kapılarının sadece Suriyelilere değil bütün Müslüman coğrafyasına açık olduğunu söyledi.

“HERKES BİZİMLE SAVAŞIRKEN BİZE DESTEK OLDUNUZ”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği bölümünde eğitim gören Suriyeli Faiz Şeyh Şehit, Kahramanmaraş halkına şükran borçlu olduklarını belirterek, “Savaş sırasında Suriye’yi terk eden milyonlarca insana kucak açan Türkiye’ye bizleri kabul ettiği için teşekkür etmek istedik. Çünkü dünyada sadece Türkiye bizi kabul etti. Başka ülkeler bizi kabul etmedi. Bu yüzden de Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Herkes bizi reddederken siz kucak açtınız, herkes bizimle savaşırken bize destek oldunuz, kardeşlerimiz ve ailemiz oldunuz, bütün iyiliğiniz için çok teşekkür ederiz, iyiliğinizi unutmayacağız. Gerçekten geldiğimiz ilk günden bu yana bize Kahramanmaraş halkı çok iyi bakıyor, çok güzel ev sahipliği yapıyor. Biz İslam alemi için çok önemli olan Ramazan ayında hem oruçlarımızı tutuyoruz, hem de ülkemizdeki savaşın bitmesi için dua ediyoruz. Bugün de Kahramanmaraş halkına şükranlarımızı iletmek için iftara yakın hurma ve su dağıttık. Paketlerimizin içerisine de teşekkür ettiğimizi belirten bir yazı da bıraktık” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSLAM DÜNYASININ TEK KORUYUCUSU”

Öğrencilerden Nizar Hamo ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam dünyasının tek koruyucu lideri olduğunu belirterek, “Yıllar önce ülkemizdeki savaş zulmünden kaçarak Kahramanmaraş’a yerleşmiştik. Burada kent halkı bize çok misafirperver davrandı. Biz de Suriyeliler olarak Türkiye’ye faydalı olabilmek, onlara teşekkür etmek için çalıştık. Elhamdülillah Türk askeri sayesinde oradaki ailelerimiz, anamız, babamız çok iyi durumda yaşıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. Allah kendisinden razı olsun, Müslüman ülkelerin duasını üzerinden eksik etmesin ve sürekli güç nasip etsin. Kimsesiz zamanlarımızda kimimiz oldunuz, bize evinizi açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Kardeş Türkiye’ye teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Diğer öğrenciler de amaçlarının, savaş mağduru Suriyelilere evlerini açan, ekmeklerini paylaşan Türk kardeşlerine teşekkür etmek olduğunu ifade etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz