Kahramanmaraş'ta bazı hayır sever vatandaşlar Suriyeli ihtiyaç sahibi insanlara tüp yardımda bulundu.

 

İsa Divanlı Mahallesi Sarayaltı Caddesi'nde bir tüpçü esnafı hayır sever vatandaşlara aracılık ederek Suriyeli sığınmacılara tüp yardımı yaptı. İhtiyaç sahibi Suriyelilere genelde cuma günleri küçük ev tipi tüp yardımı yapılıyor. Yaklaşık her hafta 200 kişiye yapılan yardım bir kaç hayır sever vatandaşın katkılarıyla yapılıyor.

 

HER CUMA YARDIM VAR

 

Tüpçü esnafı Önder Biber, her cuma günü yaklaşık 200 Suriyeli vatandaşa tüp dağıtımı yaptığını dile getirdi. Biber, “Burada bir kaç hayır sever vatandaşımız Suriyeli ihtiyacı olan insanlara tüp yardımında bulunuyor. Bizde burada tüp fiyatlarından biraz düşürerek yardımda bulunuyoruz. Sağolsun hayır sever vatandaşlarımız da burada yardım ellerini uzatıyorlar. Biz her cuma dağıtım yapıyoruz. 200 kişi civarında Suriyeli sığınmacıya tüp yardımı yapıyoruz” dedi.

 

'İNSANIN VİCDANI SIZLIYOR'

Fiş sistemiyle oluşan izdihamın önüne geçmeye çalıştıklarını söyleyen Biber, şunlar kaydetti: “Bunların yanı sıra bir kaç hayır sever vatandaşımız ise fiş ile yardım yapıyor. Bu sistem birçok insanın buraya başvurmasından kaynaklanan yoğunluğu azaltmak adına ihtiyaç sahiplerine fiş dağıtılıyor ve buradaki izdiham önleniyor. O kadar kişi gelince tabi bazen tüpte kalmayabiliyor. Bu sebeble ihtiyaç sahiplerine gün içerisinde tek tek de tüp dağıtımı yapıyoruz. Biz buradan hayır sever vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Biz burada bizzat şahit oluyoruz. Ağlayanlar, yakaranlar ve sızlayan bir çok Suriyeli vatandaş oluyor ve insanın vicdanı sızlıyor. Yardım yapmak isteyen vatandaşlar olursa buraya gelip yardım etmelerini rica ediyoruz.”

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz