Şanlıurfa’da yaşayan üç çocuk annesi Kıymet Karakuş, kızının Sütçü İmam Üniversitesi’ni kazanmasıyla iki yıl önce Kahramanmaraş’a taşındı. Kente ilk geldiği sıralar kahveyle alakalı işlerde çalışan anne Kıymet Karakuş, bir süre sonra kendi iş yerini açmaya karar verdi. Bunun üzerine Trabzon Caddesi üzeri Somuncu Cafe yanında bir iş yeri bulan Karakuş, Kahvecim ismini verdiği kafesini 13 Kasım Cumartesi günü itibariyle hizmete açtı. Zengin kahve çeşidinin yanı sıra Kahramanmaraş’taki kafelerde bulunmayan özel kahveleri kent halkıyla buluşturan Kahvecim kafe, uygun fiyatlı kahveleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Çok kısa bir sürede kafenin vatandaşlar tarafından benimsendiğini belirten girişimci Karakuş, ilerleyen günlerde bu yoğunluğun daha da artmasını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca Karakuş, müşterilerini bir misafir zihniyetiyle güler bir şekilde ağırladıklarını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızı kafemize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ AÇMAMIZA RAĞMEN İLGİ ÇOK İYİ”

2 kızı 1 oğlu olan Kıymet Karakuş, kafenin açılış süreciyle ilgili şunları söyledi: “Daha önce stantta kahve tanıtımı yapıyordum. Bir müddet bir büfeyi işlettim. Sonra kendi yerimi açmaya karar verdim ve yaklaşık 1 hafta önce burayı açtık. Kahvecim ismini verdiğimiz iş yerimizde Kızlarımla beraber lezzetli kahveleri kent halkıyla buluşturmaya başladık. Yeni açmamıza rağmen ilgi çok iyi. İnşallah ileriki zamanda daha da iyi olur. Zaten önceden bizim yaptığım kahveleri bilenlerimiz var. Bizim burayı açtığımızı duyan önceki müşterilerimiz kahvemizi içmeye geliyor.

“KAHVE FİYATLARINI UYGUN OLARAK SATIYORUZ”

Özellikle kahve çeşitlerimizin çok olması bizi diğer kafelerden ayırıyor. Birçok ilden özel kahveler getiriyoruz. Bu illerin arasında, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Elazığ var. Bazı kahvelerimiz ise Kahramanmaraş’taki kafelerde bulunmuyor. Bunlar: Diyarbakır’dan gelen Fıstıklı Hurmalı Bademli Kahve, Elazığ’dan gelen Harput Dibek kahvesi, Diyarbakır Dibek kahvesi ve özel spesiyal kahve. Özellikle Harput Dibek kahvesi ile fıstıklı kahvemiz çok seviliyor. Fiyatlarımız genel olarak bizim uygun. Açılışa özel diye değil her zaman kahve fiyatlarını uygun tutuyoruz.

“BİZ BURADA İNSANLARA KAHVEYİ SEVDİRİYORUZ”

Biz müşterilerimize bir müşteri gibi değil de misafirimizmiş gibi davranıyoruz. Sağ olsunlar güler yüzümüzü de müşterilerimiz seviyor. Bizde onları seviyoruz. Burada içtiği kahvenin tadını çok beğenip bırakamayan müşterilerimiz oluyor. Kahvelerimizi beğenenler vazgeçemiyorlar. Mesela hiç kahve sevmeyenler bile bizde içip kahveyi sizde sevdim diyenler oluyor. Biz burada insanlara Kahveyi sevdiriyoruz. Bunun yanında kahvaltı çeşitleriyle de müşterilerimize hizmet veriyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz