Özellikle Türk edebiyatına damga vuran bir neslin yetişmesini sağlayan ‘Yedi Güzel Adam’ın şehri Kahramanmaraş’ın her bir ferdi edebiyat ve şiire olan düşkünlüğünü her alanda gösteriyor. Şairler ve düşünce adamlarının çıkış noktasını oluşturan Kahramanmaraş’ta sevdiği kişilere özel yazdığı şiirlerle adından söz ettiren şair Adem Kenger, , 20 yılı aşkın süredir binlerce isme özel şiir yazarak kendini bu alanda tanıttı. Yeni Sanayi Sitesi içerisinde seyyar arabası ile hırdavat satan Adem Kenger, son olarak ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve yeni Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yönelik şiir yazdı. Anlık olarak yazdığı şiirlerle insanların dikkatlerini üzerine çeken Kenger, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 16 sayfalık şiir yazdığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, terörle mücadelede gösterdiği tavrın kendini gururlandırdığını ve bu nedenle şiir yazdığını belirten Kenger, Savunma Bakanı Hulusi Akar’la birlikte Bakan Soylu’nun terörün kökünü kazıyacağına inandığını dile getirdi.

ANLIK OLARAK AKLIMA KONU GELDİĞİNDE ŞİİR YAZIYORUM”

Hayatını anlatan Adem Kenger, “1967 yılında Kahramanmaraş’ın eski adıyla Kuzucak Mahallesi’nde doğdum. Yaklaşık 51 seneden bu yana Kahramanmaraş’ta ikamet ediyorum. Doğmuşum, ondan sonra Kahramanmaraş’a yazıya gelmişiz babamla birlikte tekrar burada kalmışlar geri dönmemişler. İlkokul mezunuyum, yaklaşık 15-20 yıldan bu yana da şiir yazarım. 1982 yılından bu yana seyyar araba ile hırdavat satarım. Daha önce çarşıda, pazarlara filan gidiyordum. 1998 yılında Şeyhadil Mahallesi Fetih Bulvarı üzerindeki babamın evinin odasının birine hırdavat dükkânı açtım. İşler yürümedi tekrar bir buçuk yıl esnaflık yaptım. 2009 ve 2014 yıllarında Aslanbey Mahallesi’nde muhtar adayı oldum. Bir dönem azalık yaptım, beş sene Pekeller Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanlığı yaptım. 2009 yılında da işler olmayınca kapattım, 9 yıldır da Yeni Sanayi Sitesi içerisinde seyyar arabayla hırdavat satıyorum. Burada seyyar arabamın içerisinde boş vakit bulduğum zamanlarda şiir yazıyorum. Yazdığım şiirler anlık olarak oluyor. Yani bir konuyu düşündüğümde hemen hislerimi yazdığım şiirlerle yansıtıyorum” dedi.

ŞAİRLER OLARAK BEKLEDİĞİMİZ İLGİYİ GÖRMÜYORUZ”

Kahramanmaraş’ın şiirin başkenti olduğuna dikkat çeken Kenger, bazı eleştirilerde bulundu. Genç şairlere daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getiren Kenger, “Kahramanmaraş şairler diyarı, şiirin basketti fakat burada bir yaramız var. Şairler diyarı şiirin başkenti diyoruz ama maalesef yetkililerimizden gereken ilgi ve alakayı göremiyoruz. Milletvekillerine, Belediye Başkanlılarına bu eksiğimizi yüz yüze geldiğimiz zaman söylüyorum, üzerime düşen vazifeyi yapıyorum. Bizim bu durumda olmamamız lazım. Kahramanmaraş Türkiye’de tarihiyle, kültürüyle, şairiyle, edebiyatıyla on numara bir şehir. Cennet gibi bir şehrimiz var. Fakat daha da güzel olması için yetkililerimizin şaire, şiire çok önem vermesi lazım. Burada 5 tane şairle sınırlamamak lazım. Yeni yetişen şairlerimize gerçekten sahip çıkılması gerek. Tabi ki eski şairlerimiz unutulmasın ama yeni yetişen şairimize de gereken önem verilsin istiyoruz. Artık bunlarda gün yüzüne çıksın. Cumhurbaşkanımız edebiyatı, şairi, şiiri seven bir insan ve buradan yetkililere sesleniyorum, Kahramanmaraş’ın şairine, edebiyatına, şiirine, edebiyatına önem versinler. Bize yakışmayan şeyler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ADINA ŞİİR YAZMADIĞIM KİMSE KALMADI”

Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın önemli isimlerine şiirler yazdığını dile getiren Kenger, “Cumhurbaşkanımıza 16 sayfalık şiir yazdım. Kahramanmaraş’a geldiğinde de şiir yazdım. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımızın doğum gününe özel olarak da bir şiir daha yazdım. Son Başbakanımız Binali Yıldırım’a, milletvekillerimizden İmran Kılıç ile eski milletvekillerimiz Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, Sevde Beyazıt Kaçar, Mehmet Sağlam ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a da yazdım. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’ye, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a da şiir yazdım. Gerçekten adına şiir yazmadığım hiç kimse kalmadı diyebilirim” açıklamalarında bulundu.

VATAN HAİNİNE TEPKİ İÇİN DE ŞİİR YAZILIR”

Şairlerin şiirlerini genellikle sevdiği kişilere yazdığını, bunun yanı sıra vatan hainliği yapanlara tepkisini göstermek için yazabileceğini dile getiren Kenger, son olarak da hislerinin tercümanı olarak nitelediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın adına şiir yazdığını söyledi. Kenger, “Şairler genelde çok sevdikleri kişilere şiirler yazarlar. Bir de vatan hainliği yapanlara tepkisini göstermek amacıyla yazarlar ve her şairin şiir yazma özelliği farklıdır. Vatana yazarlar, millete yazarlar, bayrağa yazarlar. Ben insanları makamı için değil, yapmış oldukları hizmetlerden dolayı benimsiyorum. Burada yanlışları da varsa eleştiriyorum tabi ki” dedi.

SOYLU VE AKAR TERÖRİSTLERE BALYOZ GİBİ İNECEK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hislerine tercüman olduğunu ve bu nedenle adına şiir yazmak istediğini dile getiren Kenger, “Son olarak ise İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu adına birkaç şiir yazdım. Tabi bir seçim sürecini geride bıraktık, bu seçimde herkesin de malumu olduğu üzere CHP, HDP’nin meclise girmesi için açıktan bir destek verdi. Bu da bizleri gerçekten çok kötü etkiledi, CHP’ye karşı iyi olabilecek bütün düşüncelerimiz birden yok oldu. Nasıl olur da Atatürk’ün partisi teröristlerin meclise girmesine yardım eder. Ben bunu kendime yediremiyorum. Soylu bakanımızda şehit cenazelerine CHP’lilerin protokol alınmayacağını söylemişti, bu beni derinden etkiledi. Şehitler ilgili konuşmaları zaten tüylerimizi ürpertiyordu. Adeta CHP’ye karşı da söyledikleriyle bizlerin hislerine tercüman oldu. Allah için biz Soylu bakanımızı seviyoruz, Allah yolunu açık etsin. Soylu bakanımızın meclise girmemesi için çalışıyorlardı, başkanımız sağ olsun Soylu bakanımızı tekrar bakan yaptı, üstüne bir de teröristlere balyoz gibi inen Hulusi Akar paşamızı da Savunma Bakanı yaptı. Bunların korkusu bu yüzden. Allah Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

İşte Kenger’in yazdığı şiirler;

SOYLU YEMİN EDERKEN ‘SOYSUZ’LAR DA KAÇAR!

Nedir? Bunlarda alçaklık, yoktur hiç saygı.

Barışı huzuru istemez döküp saçar,

Ülkeme yapılan verir endişe kaygı,

Soylu yemin ederken soysuzlar kaçar.

Beğenmiyorsan defol git girme meclise,

Hareket edersiniz içinizdeki hisse,

Yaptığınız işler düğün bayram iblise,

Soylu yemin ederken soysuzlar kaçar.

Reis’imi vatana bağlılığın övmek,

Haini eşek sudan gelen kadar dövmek,

Görevimiz olsun alçaklara da sövmek,

Soylu yemin ederken soysuzlar kaçar.

Meclisteki haine hakkım olsun haram,

Genişledi kocaman oldu benim yaram,

Neden şerefsizlere veriliyor param?

Soylu yemin ederken soysuzlar kaçar.

Seni gidi kefere Ermeni'dir kökün.

Ey vatan severler bunlara hemen çökün.

Gerekirse de götürüp denize dökün,

Soylu yemin ederken soysuzlar kaçar.

Ne kadar hain varsa da meclisten atın,

Fırsat verme etin budun birbirin katın.

Yoksa vAllahi olmaz huzur ve rahatın,

Soylu yemin ederken soysuzlar kaçar.

Büyük Millet Meclisi kocaman bir gemi,

Burası temsil ediyor cümle alemi,

Haydin haddini bildirin diyor Adem'i,

Soylu yemin ederken soysuzlar kaçar.

SÜLEYMAN SOYLU GİDECEK SANIYORDU

Hulusi Akar'da çıkınca hep şok oldular.

Hainler öldükçe, yandaşlar anırıyordu.

Hepsi birden delirdiler saç başı yoldular,

Onlar Süleyman Soylu gidecek sanıyordu.

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar,

Soylu ve Akar terörü cayır cayır yakar,

Hedefi on ikiden vurur mermiyi çakar,

Onlar Süleyman Soylu gidecek sanıyordu.

Yeter artık hainler birazda çok oldular,

Bakın işte birer birer çukura doldular,

Hani neredesiniz, ortalıkta yok oldular,

Onlar Süleyman Soylu gidecek sanıyordu.

Azim, gayret, mücadele, başta disiplin şart,

Terörün kökünü kazımaya verdik start,

Ey hainler iki bakanın ağırlığın tart,

Onlar Süleyman Soylu gidecek sanıyordu.

Soylu ve Akar başın oldu bela terörün,

İzleyin ne gelecek başınıza hele görün,

Bakanlarım hainin başına çorap örün,

Onlar Süleyman Soylu gidecek sanıyordu.

Bakanımız Akar Hulusi, Soylu Süleyman,

Mangal yüreklidir hainlere vermez aman,

Artık faydası olmaz ki dileseniz aman,

Onlar Süleyman Soylu gidecek sanıyordu.

Adem’i der Soylu’ya ve Akar'a yakışır,

Helal’dir cümle alem gıpta ile bakışır,

Bakanlarım vatan bütünlüğüne kalkışır,

Onlar Süleyman Soylu gidecek sanıyordu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz