AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Onikişubat İlçesi’ndeki mahalle muhtarlarıyla buluştu. Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkuru’nda gerçekleşen programa; Ünal’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Cihat Sezal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile teşkilat mensupları ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kararlılıkla, iradeyle 17 yıldan bu yana bütün engelleri aştıklarını söyledi. Bu toplantıların çok önemli olduğunu belirten Ünal, sorunları hep birlikte çözeceklerinin altını çizdi.

ÇOK BİR EKSİĞİMİZ KALMADI”

Toplantıda konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti: “5 yılı aşkın bir süreden beri bir kısım arkadaşlarımız yenilendi ama çoğu arkadaşımızla beraber çalıştık. Bu bir iddia değil, bu bir gerçek; Cumhuriyet döneminde yapılmayanları son beş yılda yaptık Allah’a şükürler olsun. Neredeyse çok bir eksiğimiz kalmadı. Onikişubat Belediyesi olarak beş yılda 772 milyon TL kaynak harcamışız, bu kaynağın 422 milyon TL’sini İller Bankası’ndan almışız, kalan 350 milyon TL’sini de kendimiz üretmişiz. Hem sosyal alanda hem fiziki alanda yaptığımız çalışmaların yanı sıra vatandaşlarımızla beraber bu beş yılı beraber yaşadık, karşılıklı olarak birlikte olmaya gayret ettik. İnanıyorum ki geri kalan sürede de Allah ömür verirse birlikte olacağız ve dönemin sonunda da İnşallah bütün mahallelerimizde eksik kalmayacak. Belki hiç eksik kalmayacak ama insan ihtiyaçları büyüdükçe ve geliştikçe artıyor. Onikişubat ilçemiz beş senede nüfus olarak 60 bin artmış. Bu senede 12 bin kişinin doğması demek. Gerçekten beş senede bir ilçe kadar nüfusumuz artmış ve bu artışa paralel olarak tabi ki hizmetlerimizde artarak devam ediyor. Bu ülkenin bir dünya lideri var elhamdülillah, onun arkasında, onun yoldaşı olmak, onun idealleriyle yürümeyi Cenab-ı Hak bize nasip etti, bizim için bundan daha güzel bir şey yok. Bu büyük lider Allah’ın yardımıyla bu ülkeyi yönetmeye devam edecek, biz de onun yoldaşları olarak arkasından yürümeye devam edeceğiz. Her ne kadar bu ülkenin etrafında kumpaslar kurulsa da her ne kadar bu ülkenin daha büyümesini, gelişmesini istemeyenler olsa da bizler hep beraber ülkemizi dünya ülkeleri içerisinde en yaşanabilir standartlara taşımak için gayret edeceğiz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle beraber yaşam standartlarını yükselterek, bu alanda en ön iller arasında yer alacağız.”

“ONİKİŞUBAT İLÇESİNDE HİÇBİR SORUN YAŞAMIYORUZ DİYEBİLİRİM”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, şöyle konuştu: “Özellikle Onikişubat ve Dulkadiroğlu mahalle muhtarlarımızla merkezde olduğumuz sürece çok sık birlikte oluyoruz, çoğu zaman da sorunların olduğunun dile getirildiği yerlere gidiyoruz. Zaman zaman muhtarlarımız şahsen geliyorlar, zaman zaman da muhtar derneklerimiz aracılığıyla ciddi bir uyum içerisindeyiz. Bütün sorunları çözebiliyor muyuz derseniz, kesinlikle bütün sorunları çözmemiz mümkün değil. Bazen sorunun kendi zorluğundan bazen de olmasının mümkün olmamasından ama hakkaniyetle üzerine eğiliyoruz ve çözmeye çalışıyoruz. Bazı sorunlar var ki hiç geciktirilmeksizin anında müdahale edilmesi gerekiyor. Bu anlamda Onikişubat İlçesinde hiçbir sorun yaşamıyoruz diyebilirim. Arkadaşlarımız bu konuda gerçekten çok özverili davranıyorlar, şahsi bir işi için çok fazla gelen olmadı bize şimdiye kadar. Hep mahalleleri ile ilgili ve önemli sorularla geldiler. Biz de vekiller olarak, belediye başkanları olarak bu sorunları onların bize gösterdikleri önem çerçevesinde karşılık verdik. Belli bir süre milletvekillerimiz birlikte bazı bakanlıklarımızda şehrimizin sorunlarıyla ilgil istişarelerde bulunuyor. Bizim Milletvekilleri İletişim Ofisimiz var, şehrimizle ilgili bir sorun olduğunda bakanımıza söylüyoruz, o ilgili bakandan bize randevu alıyor ve bütün vekillerimiz gidiyoruz. Bakan, şehrin genel başkan yardımcısı ve milletvekillerinin aynı sorunlarla ilgili geldiğini gördüğünde orada bir çözüm iradesi gösteriyor. Bu şehir kendi sorunlarını çözme konusunda birlikte hareket ediyor ve biz buna eğilmeliyiz, yoksa bu konuda biz sıkıntı yaşarızı hissettiriyorlar. Örneğin İstasyon Köprüsü ile ilgili bir sorun vardı, ne zaman bitecek diye konuşuluyordu. Karayolları şefimizi aradık teşekkür ettik, çünkü bakanımızla yaptığımız görüşmeleri özveriyle takip etmişti, bugün de hizmete açıldığını gördük. Birlikte hareket etmenin ne denli doğru olduğunu bakanlıklarda görüyoruz.”

“HER KRİZİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başladık bu toplantılara çünkü Cumhurbaşkanımız önümüzde dört yıl var, bu dört yıl bizim mahallelerimizden başlayarak bütün taleplerin ve ihtiyaçların 2023’e kadar gergef gibi dokunacağı bir süreci başlatın, muhtarlarımızla bir araya gelin ve bütün muhtarlarımıza da bizim selamlarımızı söyleyin demesiyle başladı. Hepinize Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum. Cumhurbaşkanımız şunun çok farkında, muhtarlarımız bizim adeta toplumun, devletin parmak uçları gibi. Yani mahalleye siz dokunuyorsunuz, topluma siz dokunuyorsunuz. Eğer biz her mahallede, her muhtarımızla uyum içerisinde çalışır, o mahallede memnuniyeti yakalarsak bu tüm Kahramanmaraş’ta memnuniyeti sağlamamız anlamına gelir. Siyasette birlik ve beraberliği sağladığınız zaman çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yok. Allah’ın izniyle biz her belanın, her krizin üstesinden geliriz ve yaşanan her sorunu da çözeriz.

“KARAR MİLLETİNDİR ÇIĞLIĞI ANCAK AK PARTİDEN SONRA MEYDANA ÇIKTI”
Ben kişisel olarak şunu söylüyorum ben öğrenciydim bu ülkede öğretmen derdi ki tebeşir parası toplayın tebeşir parası yoktu ya tebeşir parası toplanır nasıl toplanırdı biliyormusunuz?Tek tek isimler okunurdu getiren olurdu getiremeyen olurdu getiremeyenin boynu bükülürdü. Öğretmen odun getirin derdi, odun getiresin ki ısınasın. Bunlar aşıldı mı? Aşıldı, elektrik, yol, su, çamur bunlar kaderimiz olmuştu, bunların hepsi aşıldı. Peki, kendilerini bu milletin efendisi zannedenleri, bu millet alaşağı etti mi? Etti, seçimde karar da milletin oldu, 1950 derahmetli Menderesin yeterkarar milletindir çığlığı ancak AK Partiden sonra meydana çıktı.

“17 YILDAN BU YANA BÜTÜN ENGELLERİ TEK TEK AŞIYORUZ”
Kararlılıkla, iradeyle elhamdülillah 17 yıldan bu yana bütün engelleri tek tek aşıyoruz. 15 Temmuz’dan sonra ne yapmak istediler? 15 Temmuz başarıya ulaşamayınca Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturmak istediler. Acı olan nedir biliyor musunuz? Türkiye Nato müttefiki bir ülke ve Türkiye’nin güney sınırları Nato’nun sınırlarıdır. Yani Türkiye’nin güney sınırlarını koruması gereken bizatihi Nato’nun kendisidir. Ama Nato’nun en büyük müttefiki Amerika ne yaptı? Bu sınırları koruması gerekirken gitti orada terör örgütüyle iş birliği yaptı. Peki, biz ne yaptık? O terör koridorunu paramparça ettik. Önce Fırat Kalkanı ile arkasından Zeytin Dalı Harekâtıyla paramparça ettik. Şimdi artık güvenli bölgeyi kabul etmek zorunda kaldılar. Demek ki zor oyunu bozar. Demek ki kararlılık oyunu bozar. Teslim olsaydık, kaygılansaydık kaybederdik. Ama bakın bugün bölgede artık her bir vatandaşımız kendini güvende hissediyor. Bunu hep beraber yaptık. Bunu cesaretle, özgüvenle yaptık. Karamsar olsaydık, felaket tellallığı yapsaydık kendimize güvenmeseydik. Konuşmalarımızla birbirimizin moralini bozarak karamsarlık aşılasaydık bunu yapabilir miydik?O yüzden gelişmenin büyümenin sorunları çözmenin en önemli yolu cesaret özgüven kararlılıktır.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZLA İLGİLİ BİR SÜRÜ KARA PROPAGANDA VAR”
Kahramanmaraş’ımızla ilgili bakıyorum bir sürü kara propaganda var. Şu yapılmadı bu yapılmadı deniyor. Çağırıyorum ve diyorum ki ne yapılmadı? Tabii ki yapılmayanlar var, tabii ki yapılacaklar var. Tabii ki planlananlar var. Ama biz sorunun parçası olmayacağız. Çözümün parçası olacağız. Biz üzüm yiyeceğiz. Bağcıyı dövmeyeceğiz. Bugün hamt olsun Kahramanmaraş’ta böyle bir birlik beraberlik var. Bunun kıymetini bileceğiz. Bu yüzden muhtarlarımıza çok iş düşüyor.         

“ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLARAK HAREKET EDELİM”
Sizlerden önceden talepler alınıyor. Sonra bir de tekrar yüz yüze gelip konuşuyoruz. Sonra aldığımız bu talepleri sınıflandırıyoruz. İlçe belediye başkanlığını ilgilendiren talepleri ilçe belediye başkanına veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanını ilgilendiren talepleri büyükşehre veriyoruz. Bakanlıkları ilgilendiren talepleri de milletvekillerimiz takip ediyoruz. Bu talepleri alıp gitmiyoruz. 2 ay sonra tekrardan bu taleplerin ne kadarı gerçekleşmiş bununla ilgili bir planlama yapıyoruz. Çünkü bir şeyi takip etmezsen o iş sonuçlanmaz. Eskiden siyasetçiler talepleri sigara kâğıdının üzerine yazarlarmış. Paket bitince de atarlarmış. AK Parti hiçbir zaman o siyasetçiler gibi siyaset yapmadı. Bakın 17 yılın sonunda biz eğer milletin gözünün içine bakarak konuşabiliyorsak bu sözümüzde durduğumuz içindir. Bu çok kıymetli bir şeydir. O yüzden sizlerden ricam daha yüksek bir koordinasyonla çalışalım ama her zaman söylediğim bir şeyi burada da söylüyorum. Sorunları çözerken sorun çıkararak değil sorunun bir parçası olarak değil çözümün bir parçası olarak hareket edelim. Yani üzüm yiyerek bağcıyı dövmeyelim.”

Haber: Emre Akkış/Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz