Kahramanmaraş’ta yemek bulmakta zorluk yaşayan sokak hayvanları için harekete geçen Güzellik Uzmanı Tebessüm Kara, örnek bir kampanyaya imza atıyor. Elinden geldiği kadar sokak hayvanlarının aç kalmaması için çaba gösteren Güzellik Uzmanı Kara, kent merkezinde faaliyet gösteren güzellik salonuna mama getiren müşterilerine ücretsiz işlem gerçekleştiriyor. Düzenlediği kampanyaya müşterilerilerinden güzel geri dönüşler aldığını anlatan Kara, ileriki dönemlerde de işlemlerden alınan paranın bir miktarını sokak hayvanlarının tedavisi için kullanacaklarını söyledi. Bu kapsamda vatandaşlara da seslenen Tebessüm Kara, “İlla para verip bir şey almamıza gerek yok, evimizideki artan yemekleri bir kabın içerisine koyup parka veya başka uygun bir yerlere bıraksak bile onların için çok büyük bir şey aslında” dedi.

“İLERİKİ DÖNEM İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ FARKLI PROJELERDE VAR”

Sokakta çok fazla hayvana eziyet edildiğini gördüklerine dikkat çeken Kara, “Elimizden geldi kadar sokak hayvanlarına yardımcı olmak istedik. Şu anda bize mama getiren herkese ücretsiz işlem yapıyoruz. İleriki dönem için düşündüğümüz farklı projelerde var. Önümüzdeki ay buraya gelip işlem satın alan herkesin yüzde 5-10 gibi bir meblağı ayırıp sokak hayvanlarının tedavisinde kullanacağız” şeklinde konuştu.

“GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLU OLUYORUM”

Güzellik Uzmanı Kara konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hayvanlara çok eziyet ediliyor, eziyet edilmese bile kapımızın önüne bir kap su koysak onlar için çok büyük şey aslında elimizden geldiği kadar biz de bir kedi vesaire gördüğümüzde hemen o bölgeye bir yuva eksikse yuva yapıyoruz. Aslında çok güzel geri dönüşler aldığım için çok mutlu oluyorum. Çoğu insan bunu düşünmüyor. Her gelen; ‘Nereden aklınıza geldi, çok iyi düşünmüşsünüz, biz de katılmak istiyoruz, bizim de faydamız olsun’ diyor.

“GELİNİ HAYVANLARIMIZA DAĞITTIK”

İlgi alaka çok güzel devam ediyor. Güzel mamalar topladık bir kısmını merkezimizde barındırmak istemedik gelini hayvanlarımıza dağıttık. Şu anda 4-5 kiloya yakın mamamız tekrardan birikti, toplu olarak biriktirmeden elimize gelen mamayı sokak hayvanlarına vermeye özen gösteriyoruz. Gelen danışanlarımıza şunu da söylüyoruz: Bir poşetin içerisinde mama veriyoruz. Onlardan rica ediyoruz ‘Evinizin yakınına ya da gittiğiniz bir parka bizim adımıza mama bırakır mısınız’ diye. Böyle olduğu için de fazla alana yayılmış oluyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz