Kahramanamaraş'ta şehrin çeşitli yerlerinde bulunan mısır tezgahlarına vatandaşın ilgisi yoğun. Mısır satıcısı Cuma Kahraman, “Özellikle son birkaç haftada mısır satışlarında önemli bir artış yaşandı” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin çeşitli bölgelerine kurduğu mısır tezgahlarına vatandaşın ilgisi bir hayli yoğun. Mısır satıcısı Cuma Kahraman, Manşet Gazetesi haber ekibine değerlendirmelerde bulundu. Çolak, “Satışlarımız çok iyi durumda vatandaşlarımızın mısıra ilgisi oldukça yoğun. Soğuğun kendine iyice göstermesiyle de vatandaşın mısıra olan ilgisi 2 kat arttı.” dedi.


‘MISIR DAHA ÇOK KIŞIN TÜKETİLİYOR’
Vatandaşların kışın daha çok mısır tükettiğini belirten Çolak, bunun sebebinin ise insanların kış soğuğunda sıcak sıcak haşlanmış mısırı sevmelerinden olduğunu söyledi. Çolak,
“Mısır satışları yaza göre kışın daha iyi durumda. Vatandaşlar kışın mısırı daha çok tüketiyor, çünkü kışın soğuğunda vatandaşlar sıcak sıcak haşlanmış mısırı daha çok seviyorlar. Yazın çiftçilik yapan vatandaşlardan temin ettiğimiz mısırı kışın korunması için derin dondurucuda muhafaza ediyoruz ki vatandaşlarımıza bayat mısır satmayalım” şeklinde konuştu.
‘GÜNDE YAKLAŞIK 200 ADET MISIR SATIYORUZ’
Mısır satışlarında son haftalarda artış yaşandığını söyleyen Kahraman, bir günde yaklaşık olarak 200 adet mısırı sattıklarını belirtti. Kahraman, “Her gün çiftçilerden 2-3 çuval mısır alıyoruz. Bir çuvalın içinde ise yaklaşık 100 adet mısır oluyor. Yani günde 2 çuval mısırı neredeyse bitiriyoruz. Satışların artmasını ben soğukların artmasına bağlıyorum. Çünkü soğuk hava kendini iyice hissettirdikçe vatandaşta o soğukta sıcak sıcak mısır yiyor. Tabii bazen işlerimizin durgun olduğu zamanlarada oluyor ama genel olarak baktığımızda Kahramanmaraş’ta mısır satışları iyi durumda. Bu açıdan hem biz kazanıyoruz hem vatandaşlara gül bir damak tadı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz