Kahramanmaraş’ta kış aylarının yaklaşması ile birlikte soğuk havalarda soba ile ısınmak isteyen ve mevcut borularını değiştirmek isteyenler sobacılara giderek soba ve borularını almaya başladı.

Sonbahar ’ın gelişi ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte farklı şekil ve modeldeki sobalar satışa çıktı. Doğal gaz kullanmayanlar ve soba ile ısınmak isteyenler geciktirmeden sobalarını almaya başladı. Vatandaşın kışın en önemli ihtiyacını gidermeye başlaması ile sobacılarda da hareketlilik arttı. Kahramanmaraş’ta soba satıcılığı yapan Adem Dal, son bir haftadır vatandaşın yoğun alarak soba aldığını söyledi. Genellikle kuzine diye adlandırılan sobaların tercih edildiğini vurgulayan Dal, boru satışlarının da arttığı belirtti.


‘SATIŞLAR KASIM VE ARALIK AYLARINDA ARTIYOR’

Yoğunluğun Kasım ve Aralık ayında daha çok artmasını beklediklerini söyleyen Dal, Doğalgaz’ın kendilerini pek etkilemediğini ifade etti. Dal, "Kahramanmaraş’ta soba satışlarımız geçen hafta itibari ile hareketlendi. Doğalgaz bizim işimizi çok fazla etkilemiyor. Çünkü bizim müşterilerimiz genellikle mahallelerden gelen vatandaşlarımız oluyor. Şehirde yaşayan bazı vatandaşlarımız sobadan vazgeçemiyor ve alıyor. Bu dönemde soba satışlarımızın yanında boru satışlarımızda artıyor. Sobaların hepsini çıkartmadık, sadece bir kısmını dışarı çıkarttık. Sobalarımızın fiyatı 170 TL’den, 600 TL’ye kadar kalitesine göre değişiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz