Çamlıtepe tesislerinde gerçekleşen yemekte konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kadınların önemine değindi.

“Sizlere çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” diyen Erkoç şunları belirtti: “Hep beraberce şehrimizi inşaa ediyoruz. İnsanlarımızın daha huzurlu ve daha mutlu olmaları için el birliği ile çalışıyoruz. Çalışmaya da hep beraber devam edeceğiz. Bizler, sizler hep beraberce sorumluluk ifade etmekteyiz. Sizler sadece anne olarak değil, şehrin geleceğinin de sorumluluğu üzerinde olan inanlarsınız. Sadece hanım olarak değil, şehrin daha müreffeh hale gelmesinde sizlerin de çok büyük katkısı var.

ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Bizde AK Partili bir belediye olarak, Cumhurbaşkanımızın liderinde son 15 yılda çok önemli politikalar ürettik ve Kahramanmaraş übyükşehir Belediyesi olarak çok daha kadın ve Aile Şube Müdürlüğü kurduk. Kadınlarımızın problemlerine daha yakından ilgilenelim onları toplumsal hayata daha çok monte edelim, daha çok ön planda olmalarını sağlayalım, kadınlarla el birliği güç birliği yapalım. Bu amaçla da bir müdürlük kurduk ve bu yüzden daha başarılı olduğumuzun inancındayım. Oradaki çalışan arkadaşlarımızı da tebrik diyoruz. Hakikaten çok önemli çalışmaları var. arkadaşlarımızın şehrimize önemli kazanımları var. Biz Büyükşehir olarak kadınlarımızın daha güçlü şekilde sorumluluk alması için daha güçlü olması için bütün gayret ve çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız devam edecek. Kadın Şube Müdürlüğümüzün çalışmaları ön plana çıkmakta. Kadın eli değdiğinde bir işe orada mükemmellik söz konusu var. bunu da biz biliyoruz, bu yüzden de tüm çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Bizim için kadın çok değerli. Hem manevşyatımız açısından hem de değerlerimiz açısından çalışmalarımız devam edecek. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum”

BİZ ELMANIN İKİ YARISIYIZ

Kadının ve erkeğin bir elmanın iki yarısı olduğuna dikkat çeken AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur: “Yüce kitabımız Kuran-ı Kerimde Mümin erkekler mümin kadınlar, inanan erkekler, inanan kadınlar, infak eyleyen erkekler, infak eyleyen kadınlar her zaman her yerde, bir elmanın iki yarısı gibi kadın ve erkek her yerde anılır” dedi.

Cesur şunları dile getirdi: “Bizde bundan aldığımız güçle medeniyetimizde hep var olduk. Medeniyetin kuruluşlarında hep vardır. Valide Sultanlar olduk. Hanlar, hamamlar inşa ettik. Kurtuluş savaşında Senem Ayşe'ler olduk. Islanmasın diye mermimiz üstümüzdeki örtüyü mermimizdeki örtü yaptık. En son 15 Temmuz darbe Girişiminde de didem komiserler olduk, şehitlik mertebesine yükseldik. Safiye hanımlar olarak tankların karşısında adeta canımızı siper ettik. Biz kadınlar olarak bize verilen her görevi üstesinden gelmek üzere canımızla başımızla hallederiz. Bize dağı verseniz bağ yapar, taşı verseniz ondan aş yapma yoluna gideriz. Biz siyasette de Cumhurbaşkanımızı, siyasette kadın nesne değil öznedir den aldığımız güçle var olmaya çalışıyoruz ve siyasette de hanımları temsil etmeye çalışıyoruz. Dünya kadınlar gününüzü tekrar kutluyorum”

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç eşi Derya Erkoç, belediye çalışanlarına gül ve çeşitli hediyeler takdim etti. Öte yandan kuran okunup dua edildi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz