Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü sağlıkta önemli günler kapsamında Uzman Psikolog Ezgi Koçak Urhan tarafından “Çocuklarda,Gençlerde ve Anne-Babalarda Sınav Kaygısı” konulu eğitim toplantısı yapıldı.
Psikolog Ezgi Urhan; Çocuklarımızı tanıyor muyuz? Peki onların kaygılarını, korkularını, özlemlerini ve hayallerini biliyor muyuz? sorularıyla konunun önemine dikkat çekti.
Sınava hazırlık sürecinde ergenlik döneminin en zorlu dönemleri atlatılmış olsa bile çocuğun ergenlik döneminin henüz bitmediğini belitti. Onlardan tipik yetişkin davranışları sergilemesinin beklenilmemesi gerektiğini vurguladı. Urhan, “Toplumdaki sınıf atlama çabası, ekonomik kaygıları giderme yolu hep “iyi bir meslek” düşüncesini de beraberinde getirmektedir. İyi bir meslek hedefine ise iyi bir üniversite yoluyla ulaşma çabası bazen ailelerin çocuklarına kaldıramayacakları sorumluluk türleri yüklemelerine neden olmaktadır. Sınavı yaşamın tek ve en önemli dönüm noktası gibi algılamak ve bu şekilde ifade etmek var olan olağan kaygıyı daha da artırır” dedi. Konuşmasının devamında Urhan şunları kaydetti: “Çocuklarınıza olağanüstü davranmayın.Sorumluluk ve özgüvenini artırın. Gençlik döneminde olduğunu unutmayın. Karşılaştırmalardan uzak durun. Sonuç olarak,çocuğunuzun sınav öncesi dönemde en önemli gereksinimleri,huzurlu sakin ve mutlu bir ortam; sevgi ve destek;ilgi ve esneklik güven ve cesarettir.”

Haber Merkezi

 



Editör: Mahmut Beyaz