Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu belgesi çerçevesinde çocukların hem akademik hem de sosyal, kültürel alanda gelişmesine katkı sağlamak hedefi doğrultusunda çalışmalarını yürüten Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2018 yılında yaşamını yitiren ve Türk Edebiyatının önemli isimlerinden olan Bahaettin Karakoç’a özel panel düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve katılımın oldukça yoğun olduğu panelde ilk olarak geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Müdürlüğü’nce liselerarası yapılan ‘Bahaettin Karakoç Şiirlerini Güzel Okuma’ yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi. Karakoç’un vefatının ardından ulusal ölçekte Türkiye’de yapılan ilk panel olma özelliğini taşıyan ‘Türk Şiirinin Beyaz Kartalı: Bahaettin Karakoç’ panelinde İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın panelin anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Kanter, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Dr. Bahtiyar Aslan ile Şair, Yazar İnci Okumuş’un panelistliğini yaptığı panelin moderatörlüğünü Araştırmacı, Yazar Ramazan Avcı üstlendi. Bahaettin Karakoç’un edebi kişiliğinin ele alındığı panel oldukça verimli geçti.

“TEMEL HEDEFİMİZ İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMEK”
İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2023 eğitim vizyonunda çocuklarımızı yetiştirmek ile ilgili hedef belirlerken çift kanatlı çocuklarımızı yetiştireceğiz hedefi belirlendi. Bir taraftan çocuklarımız akademik olarak en iyi şekilde yetişirken aynı zamanda sosyal kültürel sportif müzikal ne tür kabiliyeti varsa bu kabiliyetlerinin gelişmesi ve bu kabiliyetlerini sergileyecekleri zemin hazırlanması için de eğitim camiası olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Öte yandan akademik seviyesi ne kadar iyi olursa olsun sosyal kültürel sportif, müzikal, tiyatral becerileri ne kadar ileri derecede gelişmiş olursa olsun en temel hedefimiz iyi insan yetiştirmektir. Güzel ahlaklı terbiyeli çocuklar yetiştirmek temel hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirmek için de birçok etkinlik yapıyoruz, birçok faaliyet yapıyoruz, inşallah bu faaliyetlerden birisi olarak bugünkü panelimizi değerlendiriyorum.”

“KAHRAMANMARAŞ ŞİİRİN BAŞKENTİDİR”
Kahramanmaraş’ın şiirin başkenti olduğunu söyleyen Yılmaz, “Kahramanmaraş şiirin başkentidir. Herkesin kabul ettiği 3 kapıdan 2’sinde şair çıkar sözü de kabul gören bir hakikattir. Değil 3 kapıdan birisi birkaç aylığına Kahramanmaraş’ın suyunu içenler bile şiir yazmaya başlıyor.  Hepimizin onur duyduğu 7 Güzel Adam ilimizin şairleridir. İnşallah dünkü şairlerimizle onur duyduğumuz gibi yarına da şairler yetiştirmek bizim vazifemizdir diye düşünüyorum. Bu çerçevede ilimizde yetişen en önemli şairlerimizden bir tanesi Bahaettin Karakoç ağabeyimizdi. Kendisi ile vefatından birkaç yıl önce İstanbul'da bir özel öğretim kurumunun yöneticiliğini yaptığım dönemde adına ithafen bir şiir gecesi yapmıştık. O akşam birkaç saat birlikte vakit geçirme fırsatımız olmuştu. Nezaketi, beyefendiliği ve duruşuyla hakikaten örnek olacak bir büyüğümüzdü. Ölümünden önce bize çok güzel şiirler bıraktı ve birçok şairin yetişmesine katkı sağlayacak Kahramanmaraş’ta uzun yıllar Dolunay dergisini çıkardı. Akabinde Dolunay Şiir Akşamlarını düzenleyerek şiir sevdalısı şairlerin buluşmasına zemin hazırladı. Bizde inşallah şiirden şuur doğar prensibi çerçevesinde bundan sonraki zamanlarda da bu çalışmaları devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz