Türkiye Kent Konseyleri Derneği ve Kahramanmaraş Kent Konseyi eski Başkanı Zeynep Arıkan, 31 Mart, 1 Nisan günlerinde Adana’da “Suriyeli Göçmenler Sorunlar ve Çözümler” başlıklı bir toplantı düzenleyeceklerini açıkladı.


Türkiye Kent Konseyi Derneği ve Kahramanmaraş Kent Konseyi eski Başkanı Zeynep Arıkan, “Suriyeli Göçmenler Sorunlar ve Çözümler” başlıklı bir toplantı düzenleyeceği açıkladı. Arıkan, “aşta kentimiz olmak üzere Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay ve Adana’ya dağılmış olan sığınmacılar, kentlerimiz için sosyo-ekonomik birçok olumsuzluğa yol açmaktadırlar. Bu insanların içinde bulundukları durum insan hakları ve insanca yaşam açısından bizleri üzmektedir. Dileğimiz, bu insanların bir an önce ülkelerine dönebilmeleridir” dedi.

'SURİYELİLERİN DURUMU BİZİ ÜZÜYOR'
Suriyelilerin bulunduğu durum insan hakları ve insanca yaşam açısından üzüldüklerini belirten Arıkan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulumuz geçtiğimiz hafta Adana’da toplanmış ve bir dizi kararlar almıştır. Bu kararlardan biri de bölgemizde yaşayan ve Suriye’den gelen sığınmacıların durumlarıyla ilgilidir. Bilindiği gibi bölgemizde 2 buçuk milyon civarında sığınmacı çeşitli kentlere dağılmış vaziyettedir. Başta kentimiz olmak üzere Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay ve Adana’ya dağılmış olan sığınmacılar, kentlerimiz için sosyo-ekonomik birçok olumsuzluğa yol açmaktadırlar. Bu insanların içinde bulundukları durum insan hakları ve insanca yaşam açısından bizleri üzmektedir. Dileğimiz, bu insanların bir an önce ülkelerine dönebilmeleridir. Bu durum gerçekleşene kadar, bu insanların eğitim, sağlık, barınma ve iş gibi temel ihtiyaçları ile kentlerimizin üzerine binen nüfus baskısının yarattığı sorunların çözümlerine ilişkin çok yönlü bir çalıştay düzenleyeceğiz. 31 Mart-1 Nisan günlerinde gerçekleştireceğimiz bu çalıştaya, ilgili bakanlarımız ve göç idaresi başta olmak üzere valilerimiz ve belediye başkanları da katılacaklardır. Adana Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek çalıştaya Kent Konseylerimiz bulundukları kentlerin sığınmacılarla ilgili mevcut durum raporlarını hazırlayıp sunacaklardır. Biz de Kahramanmaraş Kent Konseyi olarak kentimizdeki sığınmacılarla ilgili bir rapor hazırlayacağız.”

Haber: Emre Akkış



Editör: Mahmut Beyaz