Haziran ayı itibariyle başlayan ve gün geçtikçe artarak bunaltıcı boyutlara ulaşan sıcaklıklardan kurtulmak isteyen vatandaş, şu sıralar klimalara yoğun ilgi gösteriyor. Uzun, yorucu ve oldukça sıcak günden bir nebzede olsa uzaklaşmak isteyen vatandaş çareyi klimalarda arıyor. Kahramanmaraşlı beyaz eşya satıcısı Ömer Faruk Azkara, klima satışlarının şu anda oldukça revaçta olduğunu belirterek, günlük en az 2-3 klima satışı yaptıklarını kaydetti. ÖTV indiriminin satışlara çok büyük etkisi olduğunu ifade eden Azkara, servislerin şu anda yoğun bir şekilde klima kurulumu yaptığını söyledi.  

FİYATLAR 2 BİN İLA 5 BİN TL ARASINDA
Klimaların ortalama fiyat aralığından bahseden Azkara, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Şu anda bildiğiniz gibi Ramazan ayından yeni çıktık. Klima satışlarımızda yeni yeni başladı. ÖTV indiriminin satışlarımıza muhakkak ki büyük bir katkısı oldu. ÖTV indiriminden önceki klima fiyatlarıyla şimdiki fiyatlar arasında yaklaşık 300-400 TL fark var. Ortalama klima fiyatlarımız 2 bin ila 5 bin TL arasında. Günde en az 2-3 tane klima satışı yapıyoruz. Servislerimiz çok yoğun.”

“VANTİLATÖRÜN ETKİSİZLİĞİ, KLİMALARIN ÖNEMİNİ ARTTIRDI”
Vatandaşların klimaya yönelmesinin asıl sebebinin vantilatörlerinin istenildiği gibi soğutmamasından kaynaklandığını belirten Azkara, son olarak şöyle konuştu: “Klima satışlarında stok hareketleri çok hızlı seyretmektedir. Sıcakların artmasıyla birlikte klima satışları arttı. Klima satışlarının artmasının bir diğer nedeni ise vantilatörlerin soğutma etkisinin çok fazla olmamasından dolayı insanlara yeterli gelmemesidir. Klimalar ise daha fazla alanı soğutuyor ve daha verimli olduğundan dolayı insanlar klimaya çok daha fazla rağbet gösteriyor. Ramazanlıkta sıcaklıkların normal derecelerde seyretmesinden dolayı satışlarda istenilen hedefe ulaşamadık. Sıcakların patlaması ramazan ayından sonra yaşandığı için satışlar son günlerde artış gösterdi. Artışlar sadece ay olarak değil geçtiğimiz yıla oranla daha da arttı. Aşırı sıcaklardan dolayı vatandaşların sürekli klima almaya yönelmesi klima stoklarını tüketti.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz