Özellikle Haziran ayından itibaren tüm yurdu etkisi altına alan ve etkisini gün geçtikçe artıran sıcak hava vatandaşı çaresiz bırakıyor. Gün içerisinde iş yerinde veya evinde klimaya bağımlı hale gelen vatandaş, serinleyecek doğal bir ortam arıyor. Afrika sıcakları diye nitelendirilen sıcak havada serin bir ortamı mumla arayan ve bunun için mesire alanlarının yolunu tutan vatandaş, ailesiyle hem güzel vakit geçiyor hem de şehrin gürültüsü ve bunaltıcı sıcağından birkaç saatliğine de olsa uzaklaşma imkânı buluyor. Kentte başta Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ve Arslanbey Parkı olmak üzere ormanlık ağaçların olduğu doğal serinleme mekânlarına giden vatandaş, bir yandan çayını yudumluyor bir yandan da serinlemenin vermiş olduğu rahatlama ile yüzü gülüyor.

Manşet Gazetesi olarak kentteki Arslanbey Mesire Alanı ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda şehrin telaşı ve havanın can sıkan sıcaklığından kaçan vatandaşların görüşlerini aldık. Yaptığımız görüşmelerde vatandaş, yoğun iş temposu ve sıcağın ardından dinlenilebilecek en güzel yerin mesire alanları olduğunu ifade ederek, buradaki dinlenme hazzının çoğu yerde olmadığını söyledi.

İşte Arslanbey Mesire Alanı ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’ndaki vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerin detayları…

BURADA GÜZEL BİR VAKİT GEÇİRİYORUZ”

CUMA KİREMİT
Havaların sıcak olmasından dolayı serin yerlere kaçıyoruz. Havaların ortalama 40 derece olmasından dolayı sıcaklardan bunaldık ve Muhsin Yazıcıoğlu parkına geldik ailecek. Burada hem yemeğimizi yiyoruz, hem çay içiyoruz ailemizle piknik yapıp güzel bir vakit geçiriyoruz.

SICAK HAVLARDA EVDE DURMAK MÜMKÜN OLMUYOR”

AYŞE CEYLAN
Bu sıcak havlarda evde durmak mümkün olmuyor. Tatil imkânımız olmadığı için çocuklarımız da sürekli evin içinde sıkılıyor biz de piknik amaçlı gurbetten gelen akrabalarımızla birlikte mesire alanlarına geliyoruz. Bu alanlarda çocuklar da rahat oluyor rahatça oyun oynayıp eğlenebiliyorlar.

BURALARA GELİP MANGAL YAPIYORUZ, ÇAY İÇİYORUZ

KASIM BİRİCİK
Ailemizle birlikte piknik yapmaya geldik. Kahramanmaraş mesire alanı yönünden çok zengin olduğu için biz de hafta sonlarını değerlendirmek amaçlı her hafta farklı bir piknik alanına gidiyoruz. Buralara gelip mangal yapıyoruz, çay içiyoruz. Mesire alanı çok olmasına rağmen her yerde insanlar var boş yer bulmakta çok zor oluyor.

GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUZ”

EKREM BİRİCİK
Bugün buraya piknik yapmak amaçlı geldik. Eşim, çocuklarım, torunlarım hep birlikte toplanıp eğlenmeye geldik. Ben fabrikada çalışıyorum sürekli kapalı alanda durduğumuz için temiz hava alamıyoruz, oksijen alamıyoruz. Haftada bir gün böyle yerlere gelerek temiz hava alıyoruz, çocuklarımızla birlikte güzel vakit geçiriyoruz. İmkânımız olsa her hafta gelmeyi çok isterim bu yaz ikinci defa geliyoruz inşallah devamını da getiririz.

FERAHLIĞA KAVUŞUYORUZ”

COŞKUN PAK
Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz bizlere böyle mesire alanları yaptıkları için. Şehrimizde yerleşim iç içe ve basık haliyle biz de oralardan sıkılıp böyle alanlara geliyoruz. Evlerimizin içi de aynı şekilde sıcak ve basık alanlar bundan dolayı böyle piknik alanlarına geldiğimiz zaman bir ferahlığa kavuşuyoruz.

PİKNİK ALANLARI BİZİM BÖLGEMİZİN VAZGEÇİLMEZİ”

BEKİR DOĞAN
Piknik alanları bizim bölgemizin vazgeçilmezi. Bu şekilde çok sayıda piknik alanları yaptıkları için belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız bu sayede ailesi ve çocuklarıyla gelip pikniklerini yapıyor. Güzel bir ortamda rahat bir gün geçirmiş oluyorlar. Vatandaşlarımızdan da bu alanları temiz tutmasını rica ediyoruz.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA HEPSİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

KAZIM YILMAZ
Piknik alanlarımız çok güzel. Kahramanmaraş’ta farklı farklı alanlarda piknik yapıyoruz. Bizlere bu hizmetleri sunan belediyemizden Allah razı olsun. Buraların yapımına sebep olan belediye çalışanlarına, belediye başkanlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

ÇOK GÜZEL ALANLAR”

ABDULLAH TAYYAR
Bizlere böyle bir ortam yarattığı için belediyemize teşekkür ediyoruz. Ulaşım kolaylığı olarak, ortam olarak çok güzel alanlar. Biz de hafta sonları buralara gelerek hem yorgunluğumuzu atıyoruz, hem dinleniyoruz bu şekilde tatilimizi değerlendiriyoruz.

BURALARDA HERKES GÜZEL VAKİTLER GEÇİRİYOR”

BAYRAM SARI
Her zaman ki başarılı hizmetlerinden dolayı ve bu güzel alanları da şehrimize kazandırdıkları için belediyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda belediyelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Evinde müsait olmayanlar bu alanları tercih ediyor, buralarda herkes güzel vakitler geçiriyor. Bundan dolayı belediyemize minnettarız.

Haber: Emre Akkış/Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz