AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesinin ardından seçim bölgesi Kahramanmaraş’a gelerek, halkla buluşmalar düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde Andırın İlçesinde ziyaretlerde bulunan Sezal, şimdi de AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Burada başta muhtarlar olmak üzere halkın dert ve sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Sezal, vatandaşın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor. Meclis’in 1 Ekim’e kadar tatil olmasıyla Kahramanmaraş’taki buluşmalarını sıklaştırarak devam ettireceğini söyleyen Sezal, “İnşallah Ekim 1’e kadarki süreçte tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize ulaşmaya çalışacağız” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Milletvekili Sezal, buluşma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Meclis'in ara tatile girmesiyle 1 Ekim’e kadar Kahramanmaraş’ta olacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Daha önce Andırın İlçesinde ziyaretlerde bulunmuştuk, bugün de Dulkadiroğlu İlçesindeyiz, vatandaşlarımızla buluşma gerçekleştiriyoruz. Pandemi süreci olduğu için aslında çok fazla istediğimiz mahiyette toplantılarımızı gerçekleştiremiyoruz fakat en azından İlçe Başkanlıklarımızda sıkıntısı olan hemşerilerimizi özellikle muhtarlarımızla bir araya gelip onların sorunlarını dinlemeye çalışıyoruz. 1 Ekim’e kadar inşallah periyodik olarak hem merkezde hem ilçelerimizde ilçe teşkilatlarımızda vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz, sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışacağız, sıkıntıları yoksa da bir şekilde hasbıhal edeceğiz. Bir şekilde hepsine dokunmaya çalışacağız. Tabi bu süre içerisinde yakın zamanda kongrelerimizde başlıyor. İnşallah Eylül ayı içerisinde 5 ile 20’sı arası kongrelerimizi de yapacağız.”

“ASLINDA RUTİN OLARAK YAPIYORUZ”

Meclis açılana kadar hem Kahramanmaraş merkezde hem ilçelerinde bütün vatandaşlarla temas edip, onlarla bir araya gelerek, onların sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışacaklarını ifade eden Sezal, “ Bunu aslında rutin olarak yapıyoruz ama meclis tatilde olduğu için biraz daha sıklaştırıp İnşallah bu teması artıracağız. Ben tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de de görüşmek isteyen vatandaşlarımıza siz medya mensupları aracılığı ile ulaşmış olalım, eğer takip edebilirlerse çözülmesi gereken sıkıntıları ve sorunları varsa onları da çözmeye hazırız. Ayrıca şunu da söyleyeyim yine daha önce muhtarlarımızla bir araya gelmişti bu konuşmalarda da bir araya geliyoruz. Mahallelerimizin sıkıntılarıyla ilgili özellikle eğitim sıkıntısı, sağlık sıkıntısı, su sıkıntısı başlıca temel sıkıntılar üzerinde Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizle irtibatlı şekilde muhtarlarımızın da taleplerini mahallelerin ihtiyaçları noktasında da karşılamaya çalışıyoruz. İnşallah Ekim 1’e kadarki süreçte tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize ulaşmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

"PANDEMİ SÜRECİ OLDUĞU İÇİN EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİSİ İŞSİZLİK"

Koronavirüsten dolayı vatandaşın en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu belirten Mehmet Cihat Sezal, “Biliyorsunuz hükümetimiz sanayicileri bu konuda destek verdi. Kimsenin işten çıkarılmaması hususunda bir tedbir alınmıştı. Ücretsiz izine ayrılanlar var, biraz bu konuda sıkıntı oluyor ama bir de mahallelerimizin yaz dönemi olması sebebiyle su sıkıntıları, eğitimle ilgili sıkıntılar var, genelde gelen sıkıntılar bu. İşsizlik noktasında da şunu söyleyeyim; ben verilere de baktım, geçen sene Kahramanmaraş’ta Ticaret Odasına kayıtlı firmaların çalıştırdığı kişi sayısı 145 bin civarı bu yıl 142 bin yani pandemi olmasına rağmen aslında ciddi bir düşüş olmamış 2-3 bin kişiyle sınırlı, bu da zaten normal olağan bir şey. Devletimizin desteği, sanayicilerimizin gayretiyle olmuş bu ama tabi yeni mezun olmuş olan arkadaşlarımız var, yeni iş arayan arkadaşlarımız var” ifadelerini kullandı. 

“BU SÜREÇTE EN ÇOK KARŞIMIZA ÇIKAN İŞSİZLİK”

Sezal son olarak şunları söyledi: “Bu süreçte en çok karşımıza çıkan işsizlik ama onu da inşallah hükümetimizide gayretiyle minimize etmeye çalışıyoruz. Onun dışında mahallelerimizin klasik sorunları var dediğim gibi ya okul eksiği ya sağlık ocağı eksiği var, ya hemşire eksiği bu tarz eksiklikler olduğunda da anında müdahale edip çözmeye çalışıyoruz.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz