Asıl amacı hiçbir ayrım gözetmeksizin insanların acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanların hayatını ve sağlığını korumak, kişiliklerine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayış, dostluk, saygı, işbirliği ve sürekli barışı getirmek olan Kızılay’ın çalışmalarını Kahramanmaraş’ta sürdüren Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, başarılı faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Kızılay’ın faaliyetlerini tüm topluma yaymayı hedefleyen Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi bu kez ise yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle dışarı çıkması yasaklanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara verdiği destekle takdir topluyor.  

SEZAL KAPI KAPI GEZDİ, YARDIM KOLİSİ DAĞITTI

Bilindiği üzere yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle risk grubunda olan 65 yaş üstü ve üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkması, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle yasaklanmıştı. Buna ek olarak 20 yaş altındaki bireylerin de sokağa çıkmasına kısıtlama getirilmişti. Bu noktada evden çıkamayan vatandaşların alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolleri gibi ihtiyaçları ise devletin ilgili kurumlarınca oluşturulan Vefa Grubu, Türk Kızılay’ı ve yardımsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Koronavirüs sebebiyle başlatılan yardım çalışmalarının büyük kısmında yer alan Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, diğer taraftan da yardıma muhtaç kişilere yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle yardım kolileri dağıtıyor. Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi’nin çalışmalarına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’dan da destek geldi. TBMM çalışmalarına ara verilmesinin ardından soluğu Kahramanmaraş’ta alan Sezal, Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu ve Kızılay gönüllüleri ile birlikte adeta kapı kapı gezerek yardım kolileri dağıttı. Ev ziyaretlerinde vatandaşların diğer sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Sezal, sorunlara yerinde çözümler bularak gönülleri kazandı. Sezal’ın da dağıttığı yardım kolilerinde ise makarna, mercimek, pirinç, sıvı yağ, kuşbaşı ve kıyma et gibi temel yaşam malzemeleri yer alırken, çocuklar da unutulmadı. Sezal evden çıkamayan çocuklara da oyuncak ve çikolata dağıttı.

“3 BÖLGEDE 26 KİŞİLİK EKİPLE ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, kentin 3 farklı bölgesinde 26 kişilik ekiple yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Kızılay’ın imkanları doğrultusunda et kavurmaları, makarnalar ve çocuklar için çikolata paketleriyle dağıtımlar gerçekleştirdik. Şuan da 3 bölgede aynı anda 26 kişilik bir ekiple hareket ederek dağıtımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

“800 EVE ULAŞTIK, HEDEFİMİZ 2 BİN”

Dulkadiroğlu Kızılay Şube Başkanı Gürcan Gürbüz de son iki haftada 800 eve ulaştıklarını belirterek, “Dulkadiroğlu Kızılay Şube Başkanlığı olarak son iki haftada 800 eve ulaştık. Dulkadiroğlu İlçesi olarak önümüzdeki haftalarda bu sayıyı 2 bine tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, BİRLİK VE BERABERLİĞİYLE DİĞER ÜLKELERDEN AYRILIYOR”

Yardım kolisi dağıtımına katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise Türkiye’nin birlik ve beraberlik noktasında örnek olduğunu ve diğer ülkelerden ayrıldığını anlatarak, “Türkiye diğer ülkelerden ayrılan bir ülkedir. Kendi birlik, beraberlik ve samimiyet farklı olan bir ülkedir. Yardımseveri bol bir ülkedir. Bu süreci Kızılay ve Yardımseverlerin hayırlarıyla daha kolay bir şekilde atlatacağımızı düşünüyorum. Özellikle Ramazan Ay’ı öncesi paket yardımı yapmak isteyenler varsa Kızılay vasıtasıyla emin ellerde bunu dağıtabilirler ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler. Ben tüm hayırseverlerimizden, iş adamlarımızdan, özellikle sivil toplum kuruluşlarımızdan destek istiyorum. Bu sayı 2 binken 20 bin olsun, 200 bin olsun. Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde ve mahallelerinde bulunan yoksul vatandaşlarımıza ulaşalım ve bu zorlu süreci sağ salim atlatalım istiyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz