Dünya 14 Şubat Sevgililer Gününde gazetemize röportaj veren mutlu çiftler sevginin bir güne sığdıralamayacağını belirterek sevgi bir ömürlük olduğunu söylediler.
Her hafta farklı konuyla sokakta rastgele vatandaşlarla yaptığı röportajlarla gündemde geniş yer bulan Manşet Gazetesi 14 Şubat'ta ise sütunlarını sevgililere ayırdı. Sabahın erken saatlerinde sokağa çıkan haber ekibi sevgililer gününün pazar gününe denk gelmesini fırsat bilen çiftlere sorular yöneltti. Mutlulukları gözlerinden okunan çiftler ellerinde çiçeklerle heyecanlarını gazetemize anlattı. Bazı çiftler sevgililer gününün bir güne sığdırılamayacağını söylesede bazıları ise sevgililer gününün çok önemli olduğunu belirtti. Bu özel günde sevdiğiyle eğlenceli bir gün geçirmenin mutluluğunu anlatan çiftler gün boyunca sinemaya giderek, parklarda oturarak ve kafelerde karşılıklı sürprizler yaparak günün tadını doyasıya çıkardı. Manşet Gazetesi haber ekibi ise sokakta rastgele çiftlere yönelttiği sorulara ise şöyle cevaplar aldı:

Hüseyin Enes Yüksel
Genel olarak sevgililer günü saçma olmakla beraber, sevgi kavramı tek bir güne sığacak kadar basit bir şey değildir. Özel olmasına gerek yok sıradan bir gün olmalı fakat ülkemizde kutlamalar çok abartılıyor. Sevgi bir güne sığmamalıdır.
 
Adem Yılmaz
Sevgililer günü benim için hiçbirşey ifade etmiyor. Kuran-ı Kerim'de böyle bir konu geçmiyor. Sevgili diye bir şey yok. Nikahsız bir bay ve bayanın beraber gezmesi bize göre doğru değil fakat şimdi kurt koyuna karışmış. Eskiden insanlar evlendikten sonra eşini görürlerdi. Artık mekanikleşmiş ilişkiler, üniversitelerin ortasına bir ateş düşmüş zamanla kocaman olmuş artık dur denilemiyor. Şimdilerde sevgili yedekleme başlamış biri olmazsa diğeri olur. Sevgi bu değildir sevgi emektir, paylaşıldıkça büyür. Sevgililer günü yerine evliler günü kutlaması olması lazım. Sevgililer günü her anlamda bize etik değil.
 
Emre Bakır
Sevgililer günü sevildiğini hissetmek, birbirini hatırlamaktır. Aslında aldığın hediyenin bir değeri yoktur, sadece unutmadığını yansıtır. Hatırlamak, düşünmek güzel. Sevgililer gününe özel kutlama yapmak bana saçma geliyor. Gün öncesinden kutladık biz. Yılbaşını nasıl kutluyorlarsa bizde bugüne has birşeyler yapmak istedik. Sevgilime Sürpriz yapmak istedim. Sevgi tek bir güne sığmaz ama sığdırıyorlar bence sevgi bir ömürlüktür.
 
Recep Yaşar
Sevgililer günü benim için hiç birşey ifade etmiyor, benim için hergün 14 Şubat. Sevgi bi güne sığmaz 14 şubatı kutlamak çok saçma. Ben sevgilime hediye almadım çünkü gerek duymadım. Zaten Sevgililer gününde erkekler ayrılmamak için, kızlar ayıp olmasın diye hediye alıyor.
 
Burak Dürüster
14 Şubat anlamlı birgün sevgililerin birbirini önemseyip günü kutlaması, hediye alması çok güzel. Ama tek bir güne sığdırılmamalı. Sırf Sevgililer gününe özel olsun diye hediye almıyorum içimden öyle geliyor. Gün farketmez güzel bir şey gördüğümde alıyorum.
 
Tayfun Yüce
Sevgililer günü her önemli gün gibi kutlanmalı. Sevgililer günü benim için anlamlı ama sevgi daima olmalı, tek bir güne sığdırılmamalı. Güne özel hediye değil, sevgiliye hergün sürpriz yapılmalı. Sevgiliye çiçek almak sevgiliyi daha özel kılıyor.
 
Şeyda Bozhöyük
Bir insan seviyorsa sadece sevgililer gününde anlamamalı sevdiğini yada sevgililer gününde özel bir şey yapmamalı. Sevgilime hediye alırken güne özel olsun diye almadım. Gördüm, hoşuma gitti şubat ayına denk geldi. Biz sevgililer gününü kutlamıyoruz. Sevdiğine elinle yaptığın bir hediye kadar güzel ve anlamlısı yoktur.
 
Gülcan Özer
14 Şubat tamamen yapay, orijinal birgün değil, tamamen özenti ve hiç samimi değil. Güne özel olarak sevgilime hediye alma ihtiyacı duymadım. Almış olsaydım onu düşünmeyerek sadece gün için almış olacaktım. Sevdiğini mutlu etmek için bugüne ihtiyaç duyulmaması lazım. Ben sevgimi sevgililer gününe özel değil her daim mutlu etmek isterim.
 
Reşit Kurt
14 Şubat sıradan aslında seven insan için hergün özel ve anlamlıdır. Dünya genelinde herkes tarafından kutlandığı için bizde böyle bir şey yapıp geleneği devam ettirmeye çalışıyoruz. Zorunlu olarak değil içimden geldiği için sevgilime sürpriz yaptım, insanın sevdiğini mutlu etmesi için içinden gelmesi lazım. Hediye aldım ama ikimize özel bir günde vereceğim. Bugün sadece çiçeklerle mutlu etmek istedim.
 
Mehmet Erdem
Sevgililer günü Türklere ait olmayan benimsetilmeye çalışılan birgün. Sevgilinin tek bir günde özel hissedilmemesi gerekir. Sevgilime bu zamana kadar çok sürpriz yaptım. Hediye aldım ama başka gün vereceğim her günün özel olması için. Sevgi bütün herşeyin bir olmasıdır. Sevgilinin bir gülüşü insana yetebilmeli diye düşünüyorum.
RÖPORTAJ: MELİHA ŞEYDA AKÇAKALE – KEVSER DEVİR

 
Editör: Mahmut Beyaz