Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları kapsamında açılan kurslar sayesinde ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolle açılan girişimcilik kursları aracılığıyla sertifikasını alarak İSKEP' desteği ile işyerini açan Fatma Alıç iş yeri sahibi oldu.

 

KAMEK ve İSKEP desteği ile iş yerini açan Fatma Alıç, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı KAMEK'te kurslar açılmıştı hobi olarak düşünmüştüm ve yazıldım ve iş yeri açmam konusunda maddi konuda çok destek sağladı bana bunun neden bana meslek olmayacağını düşündüm. Birlikte karar verdik, başladık ve yürüdük. Yürümeye de devam edeceğiz. Kahramanmaraş'ta gelişen bir sektör Nikâh şekeri, bebek şekeri bir ihtiyaçtı olursa da olur olmazda olur denilen bir şeydi ama şimdi bu meslek bir ihtiyaca dönüştü. Birçok gelinin ve birçok kişinin özel günlerini ölümsüz kılmak için başvurduğu seçeneklerden biri bu. Buda benim çok ayrı bir avantaj oldu. Şuana kadar çok güzel gitti ve her şey İnşallah bundan sonrada güzel olacak. Allah’ın izini ile iş yerini yeni açmasına rağmen çok güzel siparişler aldık. İlk sermaye olarak Mikro kredinin 5 bin TL gibi desteği oldu. Bunun üzerine biz kendi bütçemizden de destek verdik” şeklinde konuştu. Açılışta, iş yeri kurdelesini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ve İş Yeri sahibi Fatma Alıç kesti.

‘VATANDAŞLARIMIZ KAMEK’İ TANIMIŞ OLACAK’

KAMEK kurslarının aracılığıyla sertifikasını alan Fatma Alıç’ın iş yeri açmasından gurur duyduklarını dile getiren Züver Çetinkaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyemizin bünyesindeki açılan KAMEK Kurslarına katılan Fatma Alıç hanımın iş yerini açıyoruz. KAMEK artık bir aile oldu.  Fatma Hanım bizim Girişimcilik kurslarına katılarak İSKEP Kapsamında sertifikasını alarak iş yerini KOSGEB'in destekleri bugün hizmete açtı kendisine hayırlı olmasını diliyor işlerinde başarılar diliyorum.  İSKEP Kapsamında 24 girişimci kursiyerimizin 11'i iş yerini açacak 7'isi açma aşamasında Fatma Hanım ise ilk oldu diğer arkadaşlarımızda şuan içerisinde işlerini yürütüyorlar. KAMEK'in gücü ortaya çıktı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak biz KAMEK ile ilgili faaliyetlerimizi genişleterek devam ediyoruz. İlçelerimizde artık kurslar başladı. En son Afşin İlçesinde girişimcilik kursuda yapıyoruz. Sadece 2015 yılında 2 bin 500 Kursiyerimiz oldu 2016 yılında ise bu rakama yakın kursiyer sayımız oldu bunu daha da büyüteceğiz. Bütün ilçelerimizde KAMEK olacak. Kahramanmaraş'ta ve Kahramanmaraşlılarda KAMEK'i tanımış olacak. Hedefimiz Kahramanmaraş'ta yaşayan insanlarımızın genciyle, yaşlısıyla, ev hanımıyla ticaretle uğraşanıyla, sanayide çalışanıyla kurslarımızdan bir şekilde faydalanması ve sertifikalandırması bir şehrin kalkınması o şehirdeki insanların kalitesi ile gerçekleşiyor. Bizler de vatandaşlarımızın daha eğitimli ve daha bilinçli, onların yeteneklerini geliştirmek için faaliyetlerimize devam edeceğiz bu iş yeri bize güç veriyor mutluluk veriyor.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

 

Editör: Mahmut Beyaz