Malumunuz, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 2 yılına girdik. Bu vesile ile çıkarttığımız özel sayı için ekibe moral maksatlı, Mersin Kız Kalesinde 2 gün deniz, kum, güneşin tadını çıkardık. Mesleğimiz gazeteci olunca herkesten daha farklı bakıyoruz sanırım. Şehrimde ki gelişmeleri uzaklaşınca daha iyi anladım. (yazıyı biraz geç yazdım kusura bakmayın ancak vakit bulabildim)

**

Kız kalesi denizi, kumu, sahili ile Mersinin önemli turizm merkezlerinden. Edindiğim bilgilere göre, her sene 2 milyondan fazla insana burası tanıtılıyormuş. Şirin kendine özgü bir yapısı olan yer. Okuyanlarımız bize ne kardeşim Mersin’den sen bu yazıyı niye yazdın bize onu aktar dediklerini duyuyorum. Hemen aktarayım..

**

Kahramanmaraş 4 yıl önce Büyükşehir olmasına rağmen Mersin’de ki gibi bir keşmekeşe sahip değil. Sahil yolunu takip ederek Kahramanmaraş’a dönerken en az saydığım 19 ışıktan geçtik. Tamam Mersinin dinamikleri ile Kahramanmaraş’ı karşılaştırma akıl karı değil ama, küçük şehirlerin trafik akışı fazla olur. Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yer yer çarşıya inmek için harcanan 25 dakikalık yolu 6 dakikaya indirmesi bu konuda başarılı olduğunu gösterir. Çevre yollarından şehirden çıkmak için en fazla ışık sayısı 10’dur.

**

Bir açıklama da bu kısımda yapmak istiyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı ne benim babam, ne kardeşim, ne hısmım ne de hasmım. Benim ile organik veya in organik bağı yok. Bu satırları yazmamı gerektiren şey, gazeteci para almadan yazmaz algısını yıkmak için.

Şehir için 4 yılda 14 yıllık hizmet yapan Erkoç, satırlarımın ve cümlelerim tabi ki kahramanı olacak. Bir şehirde eksiklikler illa ki olacak. Doğanın kanunu bu. Hele ki yeni sayılabilecek bir zamanda büyükşehir olan bir şehrin altyapısında, üst yapısında ve her yerinde eksik olacaktır. Olması da gayet doğaldır. Şehirlerde canlı bir ekosistemdir. Bizler nasıl ki acıkıyorsak, şehirlerde hizmete her zaman açtır. Ama Sayın Erkoç ve ekibi şehir için, Maraş için Kahramanmaraş için canla başla çalışıyor. Yaptığı şeyleri yazmakta bizim boynumuzun borcu. Hizmet yapan birinin önünü tıkamak şehrin katili olmak gibi bir şey. Onun için eksiğini de yaptığını da eşit şekilde yazacağız.

**

Eskiden hizmet görmek isteyen, alışveriş yapmak isteyen, gezmek isteyen, doğa isteyen Kahramanmaraşlılar Gaziantep’e giderdi. Hafta sonları yollar da ve Gaziantep’te bol bol Kahramanmaraşlı araç görmek mümkündü. 4 yıl sonra durum tersine döndü. Yedikuyular başta olmak üzere şehrin birçok yerinde Gaziantep, Adana, Mersin, Sivas, Kayseri, Hatay, Nevşehir, Ankara plakalı araçlar görmeye başladık. Tur otobüslerinin şehri merkezine girmesi ve turizm atağı alalında Yedikuyulardan sonra sessiz sedasız yapılan Yapay plaj ileride denize gitmek isteyenlerin alternatif yeri olacak. Bakın tekrar diyorum eksik birçok şey vardır. Ama bunların hepsi yapılacak ve yapılması muhtemel hizmetlerdir. Sizde şunu çok iyi bilirsiniz ki; sizin çevrenizdeki kaldırımın, yolun yapısının veya eksiğin yapılmaması belediyenin çalışmadığından değil büyük projelerin yapıldığı içindir. Hepimiz ilk yıllar sayın Erkoç’a şehir merkezine bir şeyler yapılmadığı için kızmıştık. Hatta herkesin dilinde o dönemler; ‘Hiçbir hizmet yapılmıyor’ deniyordu. İlçelerden şehir merkezine doğru başlayan atağı şimdi yeni yeni görmeye başladık.

**

Yine fırsat bulup Büyükşehir Belediyesinin bu ramazan etkinliklerine, gitme imkanım oldu. O ilçelerin her biri bir İLİN alabileceği hizmeti almıştı. Anadolu insanı kadir şinastır, o ilçelerin hepsinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a gösterdiği teveccühü gördüm. Eskiden hizmet eksik olduğu zaman belediye reisine bağırılarak ‘Şunumuz eksik Kardeşim neden yapmıyorsun denilirdi. Hatta Eski Türkiye manzaralarından hatırlayacağınız üzere Başbakana Yazar kasa fırlatmaya kadar giderdi’. Afşin ilçesinde katıldığımız bir iftar sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilçe halkı buluşurken, şöyle denildiğini işittim; ‘Ya Başkan bey hizmetlerin hepsinden çok memnunuz, ama eksikliklerimiz var. Bununla ilgilenir misin?’ dedi. Başkan Erkoç’ta hemen ilgili daire başkanını çağırarak vatandaş ile buluşturdu. Eskiden hizmet almak için kapı kapı dolaşan vatandaş şimdi tek kelime ile hizmetin alasını alabiliyor. İşte bizim kızdığımız ama sessiz sedasız ilerleyen hizmetlerin hepsi ilçeleri muasır medeniyet seviyesine çıkarmış. Büyükşehir yasasından önce ağır aksak işleyen hizmetler şu anda altın çağını yaşıyor.

**

İlçe belediyelerinden bahsetmek gerek. Dulkadiroğlu ve Onikişubat Belediyesi de mahallerde fırtına gibi esiyor. Alt yapı, üst yapı bilgi kültür evleri, tarihi konak restorasyonları, çöp konteynırları, parklar, temalı parklar derken liste uzayıp gidiyor. Yine Gaziantep’in iki ilçesi ile Yani Şahinbey ve Şehitkamil ile kıyaslamak istiyorum. 1989 yılında Büyükşehir olan Gaziantep’ini iki ilçe ile bizim iki ilçe arasında hiçbir fark kalmadı. Hatta bizim iki ilçe daha çok yatırım ve hizmet yapar hale geldi. Büyükşehir ve iki metropol ilçe ve diğer ilçe belediyeleri bu kente daha çok hizmet yapabilmek adına var gücü ile çalışıyor…

**

Demem o ki Büyükşehir ve ilçe belediyeler çalışıyor. Yazımın başında ve bazı noktalarında dediğim gibi eksik mutlaka vardır. Bu da iyi niyet çerçevesinde değerlendirilmelidir. Emin olun belediyeye şu eksik diye gidildiği zaman mutlaka yapılıyor. Bunun takipçisi olan biri olarak şehrime yeni yapılacak olan hizmetlerin tanıtımı için sabırsızlanıyorum…. Kalın sağlıcakla