Açılışta 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilgi ve Kültür Evine adı verilen Şehit İlhan Güleç’in biyografisi hakkında bilgi verildi. Daha sonra açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek selamlama konuşmasının ardından şu ifadelere yer verdi.

“ Bugün Bilgi ve Kültür Evlerimizin merkezde üçüncüsünü açıyoruz. Ama bunun yanında 5 tane daha Bilgi ve Kültür Evlerimizin inşaatı devam ediyor. 3-5 ay içerisinde de onların açılışını gerçekleştireceğiz. Bunun yanında daha önce köy şimdi ise mahalle statüsünde olan yerleşim yerlerimizin 72 tanesinden 62’sine Bilgi ve Kültür Evleri yaptık. Bizler için en önemli olan şey insan odaklı yaptığımız çalışmalardır.2014 yılından itibaren kitaplar devletimizden kırtasiye çantaları belediyemizden diyerek, her sene 48 bin tane kırtasiye malzemesi dağıttık.

Yine 2014 yılından bu yana her yıl 55 bin ila 70 bin arası kitap aldık, 5’li ve 10’lu setler halinde Kahramanmaraş’ta bulunan bütün okullarımıza dağıttık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında 1,5 milyon okuma elde ettik. Bunun yanında yurtları ile beraber 6 İmam Hatip Okulu ve yurt inşa ettik. Biraz önce açtığımız okuma salonu haricinde Bilgi ve Kültür Evlerimizde spora da yer vererek, hem okuyacağız hem spor yapacağız dedik. Bütün tesislerimizin bir katına spor aletleri ve fitness salonları yaptık.”

Sözlerine fiziki hizmetleri yapmanın çok olay olduğunu ifade ederek devam eden Başkan Mahçiçek, önceliğin insan ve nitelikli eğitim olduğunu vurguladı. İnsanların gelişmesi için ellerinden geldiği kadar gayret edeceklerini belirten Mahçiçek, “4 yıldan bu yana toplamda 500 milyon civarında bir yatırım yapmışız. 500 milyon yatırımın 80 milyonunu spor ve eğitim alanında kullanmışız” ifadelerini kullandı. Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın eğitim açığını güçlerinin yettiği kadar telafi etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Mahçiçek, Şehit İlhan Güleç Bilgi ve Kültür Evi açılışında bir taraftan sevinçli, bir taraftan da üzüntülü olduğunu belirterek şunları söyledi.“ Bu binada çocuklarımızın eğitim ve ihtiyaçlarını karşılaması bizleri çok mutlu edecek ama adını bir şehidimize verdiğimiz içinde ayrı bir hüzün içerisindeyiz. Ben şehidimizin ailesine böyle bir yiğit yetiştirdikleri için, şükranlarımı sunuyorum”

Konuşmasını açılışlarına teşriflerinden dolayı teşekkür ederek sonlandıran Mahçiçek, mutluluğunu ifade ederek, vatandaşın Ramazan Bayramını da şimdiden tebrik etti.Açılışta bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e en büyük ihtiyaç olan eğitim alanında yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.Ardından kürsüye daveti arz edilen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal konuşmasında Türkiye topraklarında yaşayanların merhamet ve vicdan olgusuna değindi.

Türk milletinin bilgiyi ve kültürü kendisine rehber kıldığını belirten Ünal, Şehit İlhaç Güleç’in adının bir Bilgi ve Kültür Evi ile özdeşleşmesinin son derece manidar olduğunu belirtti.

“Bilgi ve Kültür Evleri, bu toprakları korumak için verdiğimiz canları, aslında bilgiyi, kültürü, değeri, erdemi ve cesareti yükseltmek için verdiğimizin de bir sembolü niteliğindedir” ifadelerini kullanan Ünal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Ayrıca mahallelerde spor kompleksleri inşa ettirilmesine değinen Ünal, gençlere mahalle kültürünü aşılamak gerektiğinin tıpkı Bilgi ve Kültür Evlerinin inşa ettirilmesi gibi çok doğru bir adım olduğunu belirtti.

Konuşmasında aynı gün içinde Onikişubat Belediyesi’nin memur ve işçi emeklileri için açtığı okuma salonuna da değinen Ünal, bu tarz projelerin çok önemli olduğunu belirtti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın hayırlı olsun dileklerinde bulunmasının ardından Şehit İlhan Güleç Bilgi ve Kültür Evi açılışı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz