Birlik ve beraberliğin timsali Türk milleti, kahraman TSK’nin Afrin’deki terörist unsurlara yönelik düzenlediği ‘Zeytin Dalı Harekatı’na büyük destek veriyor. Her geçen gün farklı bir farkındalık yapma noktasında adım atan Türk halkı, adeta dosta düşmana ders veriyor. Askerlik Şubeleri’nin önleri gönüllü askerlik için form dolduran vatan sevdalılarıyla dolup taşarken, esnaflarda hem dükkânları astıkları bayraklar hem de şehit ailelerine özel düzenledikleri kampanyalarla millet-asker devlet olmanın en güzel örneklerini sergiliyor. Bu tür kampanyalara en son ise Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren By Makas Erkek Kuaförü imza attı. By Makas Erkek Kuaförü’nün önüne büyük bir bayrak ile birlikte “Şehit ailelerine tıraş ücretsizdir, Afrin Zeytin dalı Harekatı’na belki katılamıyoruz ama azda olsa buradan bir destek verebiliyorsak ne mutlu bize. Allah askerlerimize zeval vermesin” pankartıyla, şehit yakınlarını ücretsiz tıraş ediyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan By Makas Erkek Kuaförü’nün iki ortağı Mustafa Kazıcı ve Osman Karaçalı, şehitlere olan borçlarını ödemek amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. O esnada kuaför salonunda tıraş olan emlakçı Zekeriya Çınkır ise kendisinden ev alan şehit ailelerinden komisyon talep etmeyeceğini ve 100 ekran LCD TV hediye edeceğini söyledi.

ŞEHİTLERİMİZ KANLARIYLA BORCUNU ÖDEMİŞTİR”

By Makas Erkek Kuaförü’nün iki ortağından biri olan Mustafa Kazıcı, By Makas Erkek Kuaförü ekibi olarak ilk önce Askerlik Şubesi’ne başvuru yaptıklarını ve bununla yetinmeyerek şehit ailelerini ücretsiz tıraş etmek için kampanya başlattıklarını belirtti. Kazıcı, “Türk Silahlı kuvvetlerimiz bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’na başlamıştı. Biz By Makas Erkek Kuaförü olarak ekipçe Askerlik Şubesi’ne başvurduk ve görev verilirse oraya gidip destekte bulunmak istediğimizi bildirdik. Bununla da yetinmedik şehit ailelerimize buradan desteğimizi bildirmek amaçlı şehit ailelerine, kardeşlerine, yakın derece akrabalarına tıraşları ücretsiz yaptık. Şehit ailelerimizin borcunu, devletimiz ve milletimiz adına gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ödemiştir. Halkın tepkisi de oldukça güzel, böyle bir farkındalığa imza attığımız için tebrik ediyorlar, bizleri destekliyorlar. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımızın olduğu şu günlerde bizde farklı şekillerde askerimize, devletimize, şehitlerimize borcumuzu ödemek istiyoruz” dedi.

ONLARI TIRAŞ ETMEK BİZİM İÇİN GURURDUR”

Kuaför salonunun diğer ortağı olan Osman Karaçalı ise Türk askerlernin Afrin’den başarıyla döneceğine inandığını söyledi. Türk milleti olarak birlik ve beraberliğe büyük önem verdiklerini belirten Karaçalı, “Biliyoruz ki Türk askerlerimiz oradan alnının akıyla çıkacak, başarıyla döneceğiz. Allah Türk askerini korusun, Allah Türk askerine zeval vermesin diyoruz. Biz Kahramanmaraşlılar olarak tarihimizde de böyle faaliyetlerde bulunarak birlik ve beraberliğe büyük önem vermişiz. Bu noktada desteklerimize de devam edeceğiz. Şehit ailelerimizi buraya davet ediyorum, burada tıraşlarını olarak bizleri gururlandırmalarını diliyorum. Onları tıraş etmek bile bizim için büyük bir gururdur. Uzun süre bu farkındalık projemizi sürdürmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İT SÜRÜSÜ GİBİ DOLAŞAN TERÖRİSTLER...”

Haberi yaptığımız esnada kuaför salonunda tıraş olan Zekeriya Çınkır, PYD, YPG, PKK, DAEŞ gibi terörist unsurların Afrin’de it sürüsü gibi dolaştığını söyledi. “Türk milleti olarak dünyaya doğruyu öğreteceğiz” diyen Çınkır, “Ben sürekli tıraşımı By Makas Erkek Kuaförü’nde oluyorum. Osman kardeşimiz şuanda güzel bir kampanya başlattı, Afrin’deki harekattan dolayı benim de bir katkım olabilir düşüncesiyle şehit ailelerine burada bedava yakınlarını tıraş edecek. Ben de bir vatandaş olarak arkadaşımın yapmış olduğu bu güzel davranıştan dolayı kutluyorum. Türk milleti gerçekten duyarlı, böyle günlerde mutlaka düşkünlerin yanında olmak lazım. Bizim ülkemizin insanları Osmanlı Devleti’nden bugüne kadar dış mihrakların oyunlarına gelerek ülkemiz üzerinde türlü oyunlar oynamaktadır. Ve her zaman da hüsrana uğramıştır. Yanlışı yapanlar düşmanlar, bizim ülkemizin insanları çok vatanına bağlı, Özyurtlarını savunan, hiçbir zaman kalleşlik yapmayan bütün insanları da kendisi gibi gören ırkçılığı hiç sevmeyen bir milletiz. Esareti hiç sevmeyiz biz. 20 Aralık 2018’de emperyalist güçlerin de desteklemiş olduğu PYD, YPG, PKK, DAEŞ gibi diğer teröristler Afrin’de it sürüsü gibi dolaşmaktalar. Ve ülkemizi ara sıra böyle tacizler yaparak yıldırmaya çalışıyorlar. Ben Türk milletinin böyle düşünceler altında ezileceğini hiç zannetmiyorum. Ve tarihte bu ülke insanları çok destanlar yazmıştır. İnşallah bunların da üstesinden gelecekler. Yanlış her zaman yanlıştır. Biz Türk milleti olarak bunlara doğruyu öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

BENDEN EV ALANA KOMİSYON TALEP ETMEYECEĞİM”

Osman Karaçalı ve Mustafa Kazıcı’nın yaptığı gibi kendisinin de bir farkındalık yapması gerektiğini belirten Çınkır, “Osman arkadaşımı tekrar bir daha kutluyorum. Bende bu arada Çağrı Emlak’ın sahibiyim, şehit ailelerimiz eğer benden ev alırsa ki onlardan hiçbir şekilde komisyon talep etmeyeceğim. Benden ev alan bütün şehit ailelerine 100 ekran LCD televizyon hediye olsun” dedi.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz