Bu vatan uğruna farklı tarih, zaman ve yerlerde ülkesini böldürmemek, hainlere karşı devletini diz çöktürtmemek, sabah, akşam semalarda okunan ezanları susturmamak için teröristlerle çatışmaya giren, bu uğurda da elini, ayağını kaybeden yâda çeşitli yerlerinden yaralanarak Gazilik onuruna erişen Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube’sinin yürekli fertleri Afrin’deki Mehmetçiğe moral vermek adına sınırın sıfır noktasına gitti. Hatay’ın Hassa İlçesi, Reyhanlı İlçesi ve Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndaki nöbet tutan askerlerin yanına giden Başkan Yunus Karaman ile Yönetim Kurulu Üyeleri, askerlere hem ‘Yanınızdayız’ mesajı verdi hem de tatlı ikramında bulundu.

TOP MERMİSİNİN ÜZERİNE ŞEHİTLERİN İSMİ YAZILDI
Fırtına Obüslerinin bulunduğu sınır ucundaki bir askeri birliğine gerçekleştirilen ziyaret sırasında kahraman bir astsubay şehit aileleri ile gazilerin bulunduğu noktaya bir obüs topu getirdi. Astsubay, topun üzerine şehitlerimizin ve gazilerimizin isimlerinin yazılmasına izin vermesi üzerine yönetim kurulu üyeleri obüs topunun üzerine yakınlarının ve kendilerinin ismini yazdı.

ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”
Gerçekleştirilen moral ziyareti sonrası duygularını anlatan Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, şunları kaydetti: “Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi olarak bugün Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Operasyonuna katılan Mehmetçiklerimizin birazda olsa yanında olabilmek adına Hatay’ın Hassa İlçesi, Cilvegözü ile birçok noktaları gezerek askerlerimizi ziyaret ettik. Biz Kahramanmaraşlıyız. Kendi kendini kurtaran şehir olarak ve şehit ailesi ile gaziler olarak bu ülkeye bedeller verdik. Ama buna rağmen buradaki Mehmetçiğimizin yanında olmak istedik. Bu vatanın bölünmemesi için bayrağımıza herhangi bir zarar gelmemesi için elimizden ne geldiyse yapmaya hazırız. Bunun için buradayız. Yapılan operasyonlarda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu ülkeyi hiçbir şekilde bölüp parçalayamayacaklar. Bu millet asla buna müsaade etmeyecek.”

MEHMETÇİĞE DESTEK OLMAK İÇİN BURAYA GELDİM”
Şehit Hakan Duyğal’ın eşi Sibel Duyğal ise şunları söyledi: “Eşim 1 Mayıs’ta Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde şehit oldu. Buraya eşimin arkadaşları için geldim. Mehmetçiğe destek olmak için buraya geldim. Buraya geldiğimde gurur duygum, umut ettim, onurlandım. Eşimi görür müyüm diye çok umutlandım. Âmâ eşimde arkadaşlarıyla birlikte burada çatıştığından eminim. Vatan sağ olsun.”


 

ÜMMETİN UMUDU TÜRK ORDUSUDUR”
Gazi Ömer Ali Bolat, “Burada şunu görüyoruz.7’den 70’e operasyona milletimiz olarak destek ve bu destekten dolayı Mehmetlerimiz gidecek ve orada zaferlerle dönecekler. Orada adalet dağıtmaya devam edeceğiz. Türk ordusu ümmetin umudu artık. Bunun ötesine sadece bir operasyon diye bakamayız. Morallerinin çok olduğunu gördük. Gözlerindeki inancı hepimiz gördük. Bu inançla Allah’ın izniyle hiçbir şey önünde duramaz” ifadelerini kullandı.

DAİMA HAZIRIZ”
Gazi Sübhan Eren’de duygularını şu şekilde anlattı: “1998’de Şırnak Bestler-Dereler’de yaralandım. Şuan ki şartlarda vatanımızın düşmanları çok. Düşmanlarımızda belli. Bizlerde buradaki asker kardeşlerimize moral amaçlı, yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek adına buraya sabahın erken saatlerinde geldik. Şuan sınırın uç noktalarındayız. Asker arkadaşlarımızın menzillerini gezdiğimizde onlardaki o ruhu bir kez daha gördük ki yıkılmayacağımızı gösterdiler. Onlarla birlikteyken 22 yıl önceye gittim. Duygulanmamak elde değil. Rabbim inşallah ordumuzu muvaffak eyler. Askerlerimizin morali gayet yerinde. Allah yardımcıları olsun. Yapılan röportajlarda askerlerimiz düğüne gittiklerini söylediler ve doğru söylüyorlar düğüne gidiyorlar. Bizlerde şuan istirahatteyiz. Bizlerde görev verilirse onların gittikleri düğüne bizlerde halayın başı olarak gitmek istiyoruz. Daima hazırız. Durmak yok onlarla beraberiz.”

DAHA SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK”
Gazi Mehmet Ali Küpeli, şöyle konuştu: “2008 de Diyarbakır Lice’de çıkan çatışmada yaralandım. Bugün sınırdayız. Bugün Mehmetçikle beraberiz. Onları ziyaret ettik onların duygularını ortak olduk. Bizlerin onlarla olduğunu onlara ilettik. Askerimiz güçlü, kuvvetli. Şuan ayakta ve hiçbir zamanda diz çökmedi, çökmeyecek de Allah’ın izniyle. Kim olursa olsun biz bu işi başaracağız içten dıştan hiç fark etmez. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak son sözü söylemediğimiz sürece hiçbir şey bitmez. Son sözü biz daha söylemedik.”

BURADAN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”
Son olarak Gazi Metin Açıkgöz, şunları dedi: “Kahramanmaraş’tan geliyoruz. Bende Mehmetçik kardeşlerimizin gözlerindeki o mücadele ruhunu hissettim. Allah’ın izniyle galip geleceğiz. Allah onların yardımcıları olsun. Buradan zaferle çıkacağız. Askerlerimizle görüştüğümüzde çok etkilendim. Biran öce asker kardeşlerimizle yan yana omuz omuza mücadele etmeyi çok arzu ettim. Şuan bile o his halen içimde. Yüreğim kıpır kıpır. Orada olmayı çok istiyorum. Arkadaşlarla birlikte olup orada mücadele etmeyi çok arzuluyorum.”

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz