Vali Özkan yaptığı konuşmada, “Bugün bütün mesai arkadaşlarımızla beraber şahit aileleri, şehit yakınlarımız, gazilerimizle beraber ramazan havasını teneffüs etik. Böyle bir havayı teneffüs etmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hem şehit yakınlarımız hem gazilerimiz vatandaşlarımızla beraber, sanayicilerimizle beraber ve mesai arkadaşlarımızla beraber bir iftar programında beraber olduk. Şehit ailelerimiz biliyorsunuz memleketini, yerini kurtarmak için şehadet durumunu temsil eden ailelerimiz milletimize olan emanetler fedai can etmişler. Memleketimizin dirliği, bütünlüğü için, Hepimizin rahat yaşaması için gelecek nesillere istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı için canlarını feda eden insanlar. Dolayısıyla bunların emanetlerine her türlü hizmeti yapmak hem insani hem vicdani hem de toplumsal ve kamusal görevimiz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI”

Özkan, “Böyle bir görevi yapmak, şehit yakınlarımıza ve gazilere hizmet etmekten manevi olarak zevk almak gerekiyor. Kararlıkla bizim toplumumuz Türk milleti hakikaten Kahramanmaraşlı insanlar şehit ailelerimize gerekli teveccühü gösteriyor. Gazilerimize gerekli teşekkürü ifade ediyorlar. Bunun bu iklimin daim olmasını aslında memleketin birliğinin bütünlüğümüz de dönencesi. Ezelden beri Kahramanmaraş manevi değerlerine bağlı şahadet durumu nedir bunu çok iyi bir şekilde biliyor. Gazilik nedir bunun şuurunda. Kahramanmaraşlı memleketin birliği, bütünlüğüyle ilgili bir his olduğu zaman yüksek derecede refleks gösteriyor. Bütün Anadolu’ya örnek yetiştiriyor. Bugünde aslında bu refleksini şehit ailelerimizle beraber olmak, onlara hizmet etmek, gazilerimizle beraber olmak onların emrinde olma şeklini gösteriyorlar. Böyle güzel ramazan gününde bu ailelerin yanlarına oturarak bizde sevaplarımızı almış olduk. Allah sağlık sıhhat versin. Memlekete huzur versin” ifadesini kullandı.

BÖYLE BİR ORGANİZASYONDA BİR ARADA BULUNMAMIZA VESİLE OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman , “ Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin değerli aileleri ve aynı uğurda çeşitli huzurlarını kaybetmiş gazilerimiz bugün Kahramanmaraş valiliğimizin vermiş olduğu iftarda beraber oldular. Bu aileler zaman zaman bir arada olması onların devleti tarafından hatırlanması ve ailelerin her zaman hoşuna gitmektedir. Ben böyle bir organizasyonda bir arada bulunmamıza vesile olan başta Kahramanmaraş valisi Vahdetin Özkan ve emeği geçen tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz