Kahramanmaraş’ın 99’uncu kurtuluş yıl dönümü kent genelinde yapılan çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlanmaya devam ederken, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, kutlamalar kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurtuluşun yıl dönümüne özel ülke genelindeki 32 şube başkanlığını Kahramanmaraş’a getiren Başkan Yunus Karaman ve yönetimi, Piazza AVM’de bowling turnuvası düzenledi. Genel Başkan Mustafa Işık’ın da katıldığı bowling turnuvasında şehit aileleri ve gaziler gönüllerince eğlenerek, stres attı.

“KAHRAMANMARAŞ’IN MİSAFİRİ OLMAKTAN MUTLUYUZ”
Turnuva sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mustafa Işık, “Türkiye genelinde 32 şubemizden şehit ailelerimiz ve gazilerimizle Kahramanmaraş’a geldik. Yaklaşık 150 kişi kadar şehit aileleri ve gazimiz geldi. Kahramanmaraş Şube Başkanlığımızın önderliğinde vali beyin destekleriyle, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla buradayız. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 99’uncu yılı kutlamalarında hep birlikteyiz. Tabii bu şehit aileleri ve gaziler için de bu kutlamalar çok önemli. Birlik, beraberliği sağlama adına aynı zamanda tek madalyalı şehrimiz olan Kahramanmaraş’ın kahraman unvanının verilmesi de bu etkinliklerde bizi de çağırmaları bizleri de onure etti. İnşallah bu ülkeye kötü günleri bir daha yaşatmasın ama maalesef yaşadığımız coğrafyada her an her şey olabilir. Burada olmaktan ve Kahramanmaraş’ın misafiri olmaktan mutluyuz” dedi.

“ŞEHİT AİLELERİMİZE VE GAZİLERİMİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Şube Başkanı Yunus Karaman ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın 99’uncu kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’de bulunan şubelerimizden 32 şubeyi ve genel başkanımızı Kahramanmaraş'a davet ettik. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kalktılar ve geldiler. Kahramanmaraş’ın kurtuluş coşkusuna ortak olmalarını ve burada bayram nasıl kutlanır onu göstermek istedik. Tabii bu arada da çeşitli etkinliklerde yaptık. Bu etkinliklerden birisi de bowling turnuvası oldu. Zaten bu insanlar bir acıyı yaşayan insanlar. Evlatlarını toprağa vermişler. Gaziler uzuvlarını kaybetmişler. Burada da bir nebze olsun eğlendirelim istedik. Hepsine geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu programımızı yapmamızda destekleri olan Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’a Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Bizleri buralara kadar gelip onurlandıran 32 şube başkanımıza ve gelen şehit ailelerimize, gazilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz